En Sıcak Konular

Türk sosyologlar Almatı’da buluştu

24 Nisan 2008 19:33 tsi
Türk sosyologlar Almatı’da buluştu Kazakistan, Türkiye, Azerbaycan, İngiltere, Almanya, ABD ve Türk toplulukları dahil olmak üzere 10 ülkeden 150’den fazla sosyolog, psikolog ve siyaset bilimci, Almatı’daki "Türk Dünyası İkinci Sosyologlar Kongresi"nde buluştu.

    Kazakistan, Türkiye, Azerbaycan, İngiltere, Almanya, ABD ve Türk toplulukları dahil olmak üzere 10 ülkeden 150’den fazla sosyolog, psikolog ve siyaset bilimci, Almatı’daki "Türk Dünyası İkinci Sosyologlar Kongresi"nde buluştu.
     Kongre Kazakistan ve Türkiye’nin sosyal alandaki bilim adamları ve uzmanların işbirliğiyle düzenlendi. Azerbaycan, Orta Asya devletleri, Rusya Federasyonu Tataristan ve Başkurdistan da dahil olmak üzere, Türk dünyasının ünlü sosyologlarının desteği ile kongre platformunu daha da genişletildi.
     Almatı’daki kongre, 2005 yılında Türkiye’nin Kocaeli şehrinde yapılan ve "Türk Devletleri Sosyologlar Birliği"nin kurulmasının başlangıç adımı olan ilk kongrenin devamı kabul ediliyor.
     Kongrenin temel organizatörleri ise Kazakistan Sosyologlar Birliği, Kazakistan’ın Al-Farabi Ulusal Üniversitesi ve Türk devletleri Sosyologlar Birliği.
     Kongrenin esas konusu "Sivil toplum ve 21. asırda sosyal ilerleme" olarak belirlendi.
     Kongreye İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nin dekanı Tuna Korkut, Rusya Sosoyologlar Cemiyeti’nin Başkanı Valeriy Mansurov, Azerbaycan Ulusal İlimler Akademisi’nin Enstitü Müdürü Yusuf Rustamov, "Sosyal Araştırmalar" dergisinin Genel Editörü Jan Toşenko, Kırgızistan Sosyologlar Birliği Başkanı Kuseyn İsayev, "Ekspert-Fikri" Sosyal ve Pazarlama Araştırmaları Merkezi Müdürü Arustan Coldasov (Özbekistan), Tacikistan İlimler Akademisi Felsefe Enstitüsü Müdür Yardımcısı Şonazar Şoismatullayev gibi ünlü isimler katılıyor.
     Kongreye ayrıca Türkiye’den Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu, Prof. Dr. Mustafa Erkal, Kırgızistan’dan Prof. Dr. F. Kusein İsayev, Doç. Dr. Bakıt Amir ve sosyolog-yazar Nuri Kiraz da katılıyor.

Kaynak: Aygazete



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,232 µs