En Sıcak Konular

ÇİÇEK'TEN ANA MUHALEFETE ELEŞTİRİ

26 Nisan 2008 16:09 tsi
ÇİÇEK'TEN ANA MUHALEFETE ELEŞTİRİ Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Türkiye'de en temel problem ana muhalefet problemidir'' dedi.

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Türkiye'de en temel problem ana muhalefet problemidir'' dedi.
     Memur-Sen 3. Olağan Genel Kurulu Karayolları Genel Müdürlüğü konferans salonunda toplandı. 
    Cemil Çiçek, genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki sosyal güvenlik, bütçe ve cari açıklarının yanı sıra ''en büyük açığın demokrasi ve özgürlük açığı olduğunu'' ifade etti. Çiçek, ''Geldiğimiz günden beri bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Açık 180 derecelik bir düzlem içerisindeyse, bu açığı küçültmek için geceyi gündüze katarak, adına ister AB raporları ister başka şey diyin, bu toplantılarda dile getirilen hususları asgariye indirebilmek için 5,5 senedir uğraşıyoruz'' diye konuştu.
     ''Demokrasi kültürünün yeteri kadar oluşmadığı toplamlarda reform yapmak, köklü reform yapmak, anayasa reformları yapmak, Türkiye'de Ağrı dağını yerinden oynatmak kadar zordur. Soğanın acısını doğrayan bilir'' diyen Çiçek, kutuplaşmalar üzerinden siyaset yapılan bir toplumda ''her meselenin rejim meselesi haline geldiğini'' dile getirdi.
     Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Bakınız, tek maddelik 301... Başı, ortası, sonu belli. Çıkan kavgalara bakın. Anayasa'daki değişmez maddelerin dışında hangi maddeyi gündeme getirseniz, 'eyvah rejim elden gidiyor', 'laiklik elden gidiyor', 'devlet elden gidiyor...' Nerede gidiyor, ne zaman gidiyor, nasıl gidiyor? Niye bu millete haksızlık yapıyoruz? 80 seneyi aşan bir zamandan beri bu memleket, bu devletin temel niteliklerini benimsemiş, özümsemiş, cumhuriyete sadakatini 50 defa ispat etmiş. Siz bu millete güvenmiyorsunuz. Ondan sonra toplumu daha ileriye götürme noktasında, reform çabası olduğu zaman ortalık. Bizim Yozgat'ın tabiri ile 'kel Ali'nin bağına' dönüyor, ortalık birbirine giriyor. Sonra ne deniyor? Türkiye'de kutuplaşma var.
     Türkiye'de en temel problem ana muhalefet problemidir. Bir Çernobil santrali gibi devamlı radyoaktif sızıntı, korku, vehim... Şimdi bu anlayışa göre; 1950'den bu tarafa iş başına gelen bütün iktidarlar çağ dışıdır, yobazdır, gericidir, cumhuriyet ve laiklik dışıdır. Sadece bu lafları söylemek üzerine 50 yıldır siyaset yapılır mı? Şimdi biz burada bunları konuşuyoruz. Hakkında konuştuğumuz partide, herhalde, orada Allah bilir Türkiye'ye nasıl bir radyoaktif sızıntı serpiyor. Temel sıkıntı burada. Buna destek verenler de var.''
     Çiçek, ''Türkiye'de, sıkıntının yasalardan çok zihinlerden kaynaklandığını'' ifade ederek, ''Benim Türkiye'de en çok takıldığım nokta sivil toplum meselesidir. Sivil toplum örgütü bir rozet değildir. Sivilin ne anlama geldiğinin içini iyi doldurmak lazım. Sivili kendinden menkul bir alay kuruluş var. Ama sorarsanız, genel hatları içinde bunların hepsi sivil toplum'' diye konuştu.


Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,326 µs