En Sıcak Konular

KONYA'DA OPERASYON

26 Nisan 2008 15:55 tsi
 KONYA'DA OPERASYON Konya'da polis ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi doğal gaz dağıtım ihalesini alan bir şirket ve şirketin bağlı bulunduğu gruba yönelik operasyon düzenledi.

KONYA - Konya'da polis ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi doğal gaz dağıtım ihalesini alan bir şirket ve şirketin bağlı bulunduğu gruba yönelik, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak'' gibi suçlara karıştığı gerekçesiyle operasyon düzenledi.
     Alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir devam eden istihbarat çalışmasının ardından, Konya dahil olmak üzere 12 ilde doğal gaz dağıtımını üstlenen ve geçtiğimiz mart ayında Başkent Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesi ihalesini de kazanan bir şirket ve bağlı bulunduğu gruba yönelik operasyon başlattı.
     Şirket'in Konya'daki ofisine baskın yapan ekipler, şirketlerin kentteki ofislerinde ve gruba ait 5 yıldızlı bir otelde geniş kapsamlı arama yaptı.
     Polis, ofislerdeki evraklara ve bilgisayar hard disklerine el koydu. Şirketler grubu yöneticilerinin, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, tehdit, sahtecilik, rüşvet vermek' iddiasıyla suçlandığı, devam eden operasyon kapsamında henüz gözaltına alınan yönetici bulunmadığını bildirdi.
     Konya dahil olmak üzre birçok ilde doğal gaz dağıtımı ile kamu kurum ve kuruluşlarının temizlik, yemek, medikal ihalelerini alan şirketler grubu, son olarak Başkent Doğal Gaz AŞ'nin 13 Mart 2008 tarihinde yapılan özelleştirme ihalesini, 1 milyar 610 milyon dolarlık en yüksek teklifi vererek, kazanmıştı.


Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,196 µs