En Sıcak Konular

ERDOĞAN: DÜNYANIN HER YERİNDE BÜROKRASİ BİR KABUS

26 Nisan 2008 15:50 tsi
ERDOĞAN: DÜNYANIN HER YERİNDE BÜROKRASİ BİR KABUS Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın her yerinde bürokrasinin kabus gibi olduğunu ifade etti...

ŞAM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın her yerinde bürokrasinin kabus gibi olduğunu ifade ederek, ''O bürokratik oligarşi hep çöker o ülkenin üzerine ve bütün çalışmaları engeller. Biz yöneticiler bunun farkında bile varamayız... Bununla ben, genelini kastetmiyorum. Maalesef bu var'' dedi.
     Erdoğan, Şam'daki temasları çerçevesinde Four Season Otel'de düzenlenen 1. Suriye-Türkiye Ekonomi Forumu'na mevkidaşı Suriye Başbakanı Naci Itri ile katıldı.
     Itri, burada yaptığı konuşmada, iki ülke halkının iradesinin Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin gelişinde önemli olduğunu söyledi.
     Sağlam temellere dayanan iki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemlerde daha büyük bir ivme kazandığına işaret eden Itri, toprak ıslah çalışmaları, doğal gaz boru hattı ve sınır ticareti gibi alanlarda işbirliğini artırmak istediklerini kaydetti.
     Yasal altyapı çalışmalarından sonra tarım, sulama, bankacılık, gümrük, turizm uluslararası alanda işbirliğinin günden güne geliştiğini kaydeden Itri, Türk iş adamlarını ortak yatırımlara çağırdı.
     İki ülke arasındaki sınırdaki mayınların temizlenmesi konusunda hazırlanan yasanın TBMM'ye sevk edildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, mayınların temizlenmesiyle buraların bereketli topraklar haline geleceğini söyledi.
     İki ülkenin, kalkınmalarının birbirinden bağımsız olamayacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, ekonomik konulardaki işbirliğinin artması konusunda iki ülkede de siyasi iradenin bulunduğunu kaydetti.
     5 yıl önce Türkiye'nin çok ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, 230 milyar dolar olan gayri safi yurtiçi hasılanın, 5 yılda 659 milyar dolara çıkarıldığını, kişi başına düşen milli gelirin de 3 bin 300 dolardan, 9 bin 333 dolara yükseltildiğini ifade etti.
     Bunun Suriye'de de gerçekleşebileceğini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Yeter ki azimli olalım, kararlı olalım, bu işi sonuca götürürüz. İhracatımız 36 milyar dolardı, şu anda geldiğimiz nokta 114 milyar dolar. Demek ki, inanmak, kararlılık öyle bir şeydir ki... Bizde bir söz var; tekeden bile süt çıkarır. Bu böyledir. Azmedeceksin, inanacaksın. Hiç merak etmeyin. Bütün mesele budur. Ele ele, omuz omuza bu işi çözeceğiz. Türkiye'nin seçkin iş adamlarının bu konuda bizimle birlikte hareket etme anlayışında olduğunu biliyorum...
     İş adamlarımızın bazı sıkıntılarını çözmek zaman alıyor. Ve Suriye ile yapılan yatırımların hızının kesilmesine sebep oluyor. Bunu önünü açarsak, bu yatırımlar hızlanır.
     Biz ülkemizde, bana bağlı olarak yatırım Promosyon Ajansı'nı kurduk, Niye kurduk biliyor musunuz? Bürokratik engellere takılmasınlar diye. Dünyanın her yerinde bürokrasi bir kabus. O bürokratik oligarşi hep çöker o ülkenin üzerine ve bütün çalışmaları engeller. Biz yöneticiler bunun farkında bile varamayız... Bununla ben genelini kastetmiyorum. Maalesef bu var. Onun için niye kurduk? Biz küresel sermaye ülkemize geldiği zaman, yatırım yapacaksa, git dolaş bakanlıkları demeyelim. Dosyanı ver, bizim elemanımız dolaşsın, işi bitirsin ve yatırımına biran önce gel başla diye.''
     2006'da 20 milyar dolar küresel sermayenin Türkiye'ye geldiğini, 2007 yılında ise rakamın 22 milyar dolara ulaştığını anlatan Başbakan Erdoğan, bunu daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.
     Yurt içi hasılada artış sürerken, enflasyonu da tek haneli rakamlara indirmeyi başardıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, ''Faizler çok yüksekti. Faizler şimdi yüzde 17-18'e düştü ki biz bunu da çok görüyoruz, daha düşmesi lazım'' dedi.


Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,420 µs