En Sıcak Konular

ZACHAU: ''TÜRK HALKININ GEÇMİŞE GÖRE DURUMU DAHA İYİ''

25 Nisan 2008 15:20 tsi
ZACHAU: ''TÜRK HALKININ GEÇMİŞE GÖRE DURUMU DAHA İYİ'' Dünya Bankası ve Hazine Müsteşarlığı, ''Türkiye: Ülke Ekonomik Raporu ve Ülke İşbirliği Stratejisi'' kapsamında Ankara'da ''Sürdürülebilir Büyüme'' konulu konferans düzenledi.

ANKARA - Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrick Zachau, son 1,5 yıl içinde Türkiye'ye yaptığı ziyaretlerde edindiği izlenime göre, 6 yıldır yaşanan sürdürülebilir yüksek büyüme sonucunda, Türk halkının geçmişe göre durumunun daha iyi olduğunu söyledi.
     Dünya Bankası ve Hazine Müsteşarlığı, ''Türkiye: Ülke Ekonomik Raporu ve Ülke İşbirliği Stratejisi'' kapsamında Ankara'da ''Sürdürülebilir Büyüme'' konulu konferans düzenledi.
     Dünya Bankası Türkiye Direktörü Zachau, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin şu anda, ileri ekonomilerde kişi başına düşen gelir seviyesine ulaşmaya çalıştığını kaydetti. Dünya Bankasının bu konuda bilginin ve deneyimin paylaşılmasının yanı sıra 2008-2011 yılları arasında 6,2 milyar dolarlık kalkınma projelerine kaynak ayırdığını belirten Zachau, özel sektörün Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından desteklenmesinin öngörüldüğünü söyledi.
     Zachau, Dünya Bankasının kabul ettiği yeni stratejide, 9. kalkınma planında olduğu gibi Türkiye'nin istikrarlı büyümesinin öngörüldüğünü kaydetti. Türkiye'de 2002 yılından bu yana sürdürülebilir yüksek büyüme görüldüğünü, bunun iyi politikalar, makroekonomik reformlar ve özel sektöre dayalı ekonomi sayesinde yaşandığını belirten Zachau, Türkiye'nin, doğrudan yabancı sermaye yatırımları için daha cazip hale geldiğini ifade etti.
     Zachau, ABD'de 2007 yılında başlayan tutsat ''mortgage'' krizinin olumsuz etkilerinin, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de hissedildiğini ancak, bunun etkisinin sınırlı olduğunu, çünkü Türkiye'de dalgalı kur politikasının uygulandığını, bağımsız Merkez Bankasının bulunduğunu, likidite koşullarının iyi durumda olduğunu anlattı.

Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,078 µs