En Sıcak Konular

İSRAİLLİ TOPLUM LİDERLERİNDEN ERDOĞAN'A MEKTUP

25 Nisan 2008 07:42 tsi
İSRAİLLİ TOPLUM LİDERLERİNDEN ERDOĞAN'A MEKTUP Mektupta, Golan Tepeleri'ndeki toplum liderleri, Türkiye'den Hatay modelini dikkate almasını ve İsrail-Suriye arasındaki barış görüşmelerini, İsrail'in bölgeden çekilmesi önkoşuluna bağlanmaksızın sürdürmesini istediler.

KUDÜS - İsrail'in, Suriye ile barış karşılığında Golan Tepeleri'ni terketmeye hazır olduğu ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla, bu yöndeki mesajını Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a ilettiği haberlerinden sonra, Golan Tepeleri'nde yaşayan İsrailli toplum liderleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.
     Mektupta, Golan Tepeleri'ndeki toplum liderleri, Türkiye'den Hatay modelini dikkate almasını ve İsrail-Suriye arasındaki barış görüşmelerini, İsrail'in bölgeden çekilmesi önkoşuluna bağlanmaksızın sürdürmesini istediler.
     Haaretz gazetesinin verdiği habere göre, Golanlı toplum liderlerince Başbakan Erdoğan'a gönderilen mektupta, görüşmelerin seyrinin Türkiye ve Suriye'nin, Ankara tarafından 1939 yılında ilhak edilen Hatay üzerindeki uzlaşmazlıklarını çözmek için kullandıkları aynı yönteme dayandırılmasını isteniyor.
     Katzrin Yerel Yönetim Başkanı Sammy Bar-Lev ve Golan Bölge Meclis Başkanı Eli Malkha, mektupta, ''Türkiye, uzun süren çetin bir uyuşmazlığın ardından Suriye ile barış yapma becerisini kanıtlamış bir ülkedir'' dediler.
     İki yetkili, çağrılarını şöyle noktaladılar: ''Sizden, İsrail ile Suriye arasında barışa yol açmanız için Hatay vilayetiyle ilgili başarılı Türk modelini kullanmanızı istiyoruz.''
     İsrail'in, Suriye ile barış karşılığı Golan Tepeleri'nden çekilebileceği mesajlarının ve bu mesajların Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından da doğrulanmasına karşın İsrail Başbakanı Ehud Olmert, sessizliğini sürdürüyor.
     İsrail kabinesinin Müslüman Arap Bakanı Galip Macadele ise Olmert'in görüşlerine destek verdi. Macadele, ''Eğer Suriye'yi Şer Üçgeni'nden çekip almak; karşılığında Filistinliler ile Arap dünyası ile gerçek bir barış almak istiyorsak, Golan Tepeleri'nden geri çekilmek durumundayız'' dedi.

Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,023 µs