En Sıcak Konular

BİLETİX: SİTE ÇÖKMEDİ

24 Nisan 2008 18:46 tsi
BİLETİX: SİTE ÇÖKMEDİ Biletix, iddia edildiği gibi sitede herhangi bir çökme durumunun söz konusu olmadığını belirterek, işlemini tamamlayan her müşteriden sonra yeni müşterilere alım hakkı tanındığını bildirdi.

İSTANBUL - Biletix, iddia edildiği gibi sitede herhangi bir çökme durumunun söz konusu olmadığını belirterek, işlemini tamamlayan her müşteriden sonra yeni müşterilere alım hakkı tanındığını bildirdi.
     Biletix'ten yapılan yazılı açıklamada, 27 Nisan 2008 tarihinde yapılacak olan Galatasaray-Fenerbahçe maçına ait biletlerin Galatasaray Spor Kulübünün onayı ile Biletix tarafından satışına izin verilen adette numaralı, kapalı ve açık tribün biletlerinin 21 Nisan 2008 tarihinde, saat 10.00'da Galatasaray taraftarları için, Biletix çağrı merkezi, web sitesi ve Türkiye genelinde bulunan toplam 32 farklı Biletix satış noktasından satışa sunulduğu anımsatıldı.
     Biletix sisteminin ''first come-first serve/ilk gel-önce al'' mantığı ile satış yaptığı belirtilen açıklamada, kulüpler ve Valilik tarafından konulan ve Biletix'e bildirilen kurallar gereği, kişi başı bilet alım limitinin 2 olacak şekilde, Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasında taraftar bilgilerinin yanı sıra nüfus cüzdanı seri numaraları ve kimlik fotokopileri de alınarak her bir biletin satış işleminin gerçekleştirildiği kaydedildi.
     Satışın devam ettiği 3,5 saat süresince sistemde herhangi bir teknik yetersizlik ya da problem yaşanmadığı ve binlerce taraftarın bilet aldığı belirtilen açıklamada, ''Basında yer alan ve biletlerin bir saatten az bir sürede tükendiğine dair haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi.
     Özellikle satışın başladığı sabah saatlerinde tüm Biletix gişelerinin önünde aşırı kalabalık ve izdiham nedeniyle bilet satışının zaman zaman imkansız hale geldiği ifade edilen açıklamada, öğle saatlerinde emniyet güçlerinin müdahalesi ve taraftarların sıraya sokulmasıyla satışların daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebildiği kaydedildi.
     Galatasaray - Fenerbahçe derbisi için ''Rakip Takım'' biletlerinin bu sabah Caddebostan ve Merter Migros'ta bulunan Biletix gişelerinden satışa sunulduğu belirtilirken, yine kişi başı bilet alım limitinin 2 olacak şekilde, taraftar bilgilerinin yanı sıra nüfus cüzdanı seri numaraları ve kimlik fotokopilerinin de alınarak biletlerin satış işleminin gerçekleştirildiği aktarıldı.
     Açıklamada, öğle saatlerinde çıkan kargaşa ve olaylar yüzünden Caddebostan'daki stand ve bilgisayar kullanılamaz hale geldiği için biletler henüz bitmemiş olmasına rağmen Caddebostan gişesinden satışa devam edilemediği belirtilirken, sadece Merter Migros gişesinin bilet satışına devam ettiği, son bilet satış işleminin saat 15:14'te olduğu, dolayısıyla bilet satışının 5 saatten daha uzun sürdüğü bildirildi.


Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,715 µs