En Sıcak Konular

BAHÇELİ: 1 MAYIS'I ILIMLI ORTAMA ÇEKMEKTE YARAR VAR

23 Nisan 2008 22:20 tsi
 BAHÇELİ: 1 MAYIS'I ILIMLI ORTAMA ÇEKMEKTE YARAR VAR Bahçeli, TBMM'de verilen 23 Nisan Resepsiyonunda gazetecilerin gündeme ilişkin çeşitli sorularını cevapladı.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Mayıs kutlamalarını, ''Taksim Meydanı'nda yapalım, yapmayalım'' şeklindeki bir gerginlik ortamına sokmanın doğru olmadığını belirterek, "1 Mayıs'ı ılımlı bir ortama çekmekte yarar var" dedi.
     Bahçeli, TBMM'de verilen 23 Nisan Resepsiyonunda gazetecilerin gündeme ilişkin çeşitli sorularını yanıtladı.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün verdiği yemekte ağırlıklı olarak ülkenin ekonomik sorunları üzerinde durulduğunu anlatan Bahçeli, ''Cumhurbaşkanının başkanlığında bir sosyal diyaloğun ilk adımı olarak görülmesinde yarar var'' diye konuştu.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''1 Mayıs tartışmalarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ayakların baş, başların ayak olduğu' yönünde bir değerlendirmesi oldu. Demokrasi açısından böyle bir sözü nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise şu cevabı verdi:
     ''Siyasette üsluba dikkat etmek lazım. '1 Mayısı Taksim Meydanında yapalım, yapmayalım' şeklinde bir gerginlik ortamına sokmak doğru değil. İstanbul'da 1 Mayısı kutlayabilecek bir çok alan vardır. Bunlardan bir tanesinde de yapılabilir. Ama zaman gelir, Taksim Meydanında da yapılabilir. Bu nedenle 1 Mayıs hep olaylı geçen bir gün olarak toplum hafızasında yer etmemelidir. 1 Mayısı bir emek günü, emek bayramı olarak kutlanabilecek bir anlam kazandıran, ılımlı ortama çekmekte yarar var.''

ÇÖZÜM ARAYIŞINDA İKTİDAR ADIM ATMALI

     Parti kapatılmasının zorlaştırılmasına yönelik AK Parti'den bir teklif bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine Bahçeli, ''Biz bir teklif beklemiyoruz. Türkiye'nin karşılaştığı böyle bir sorun karşısında, 'Nasıl bir çözüm düşünülebiliriz?' Bunu kamuoyuna aktarmaya çalıştık. 'İlla olur olmaz' diye bir tartışmanın içerisine girmek istemiyoruz. Kimseden bir öneri beklemiyoruz. Ama böyle bir çözüm olabilir'' diye konuştu.
     Bahçeli, grup toplantılarında yaptığı konuşmalardaki önerilerin hatırlatılması üzerine de ''Çözüm arayışında adım atması gereken, TBMM'deki sayısal çoğunluğa sahip olandır. O da iktidardır. Biz bir öneriyi sunduğumuzda, kabul edilmediği zaman karşılığı 70 milletvekilidir. 70 milletvekili de sorunu çözmeye yetmez'' dedi.
     MHP Lideri, ''AKP'nin koltuk değneği olduğunuz yönünde, sizin tavrınız da eleştiriliyor'' sözlerine karşılık, ''Bunu söyleyenleri dikkate almamak lazım. Bizim ortaya koyduğumuz görüşlerde, bırak koltuğu değnek dahi yok'' diye konuştu.
     ''AK Parti'nin kapatılması durumunda büyüyerek geleceği'' iddialarına karşılık Devlet Bahçeli, ''Kapatılan partilerden büyüyen yok. Parçalanmış olanlarından hep bir tanesinin büyüdüğünü görmüşüzdür. O da çok anlamlıdır'' dedi.



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,440 µs