En Sıcak Konular

İSTİHDAM PAKETİNE İLİŞKİN TASLAK GRUP BAŞKANVEKİLLERİNDE

22 Nisan 2008 20:30 tsi
İSTİHDAM PAKETİNE İLİŞKİN TASLAK GRUP BAŞKANVEKİLLERİNDE MHP, CHP ile DTP Grup Başkanvekillerini ziyaret ederek, istihdam paketine ilişkin taslağı kendilerine ileten Çelik, görüşmelerin ardından gazetecilerin taslağa ilişkin sorularını cevaplandırdı.

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam paketine ilişkin olarak, ''Umuyorum ki genç nesillerimizin, ülkenin geleceği açısından, GAP gibi önemli projenin bitirilmesi açısından ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da iş bekleyen, toprağın yeşermesini bekleyen kesimlere çözüm olacak'' dedi.
     MHP, CHP ile DTP Grup Başkanvekillerini ziyaret ederek, istihdam paketine ilişkin taslağı kendilerine ileten Çelik, görüşmelerin ardından gazetecilerin taslağa ilişkin sorularını cevaplandırdı.
     İstihdam paketi içinde, zorunlu istihdamla ilgili düzenleme getirildiğini bildiren Çelik, ''Özürlü istihdamıyla ilgili işveren payı, Hazine tarafından karşılanacak. Hükümlü zorunlu istihdamı yasadan çıkarılacak. Hükümlü ve terör mağduru olanların istihdamı kamuya bırakılacak'' dedi.
     ''Alt işveren'' olarak bilinen taşeron firmaların Tuzla'daki kazalarda gündeme geldiğini belirten Çelik, istihdam paketi içinde alt işverenle ilgili bazı düzenlemelerin yer aldığını bildirdi.
     Çelik, ''istihdam paketi'' olarak kamuoyu tarafından bilinen taslak metni grup başkanvekillerine ilettiğini söyledi. İşsizlik sorununun çözümünde elbirliği arayışında olduğunu belirten Çelik, grupların tasarıya katkı vermesini beklediğini söyledi.
     Faruk Çelik, taslağın sivil toplum örgütlerine de göndermeye başladıklarını belirterek, tasarının birkaç gün içinde Meclise sunulacağını, Komisyonun gündemine ise önümüzdeki hafta alınmasını beklediklerini söyledi.


Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,883 µs