En Sıcak Konular

KUMLU: TAKSİM YASAĞI GERÇEKÇİ DEĞİL

22 Nisan 2008 11:32 tsi
KUMLU: TAKSİM YASAĞI GERÇEKÇİ DEĞİL Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına ilişkin yasağın ''gerçekçi ve anlamlı'' olmadığını savundu...

ANKARA - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına ilişkin yasağın ''gerçekçi ve anlamlı'' olmadığını savunarak, ''Türkiye, korkuyu besleyip büyüten bu yasağa son vermeli, 1 Mayıs tatil ilan edilmeli ve bu yıl Taksim Meydanı emekçilere açılmalıdır'' dedi. 
    Türk-İş Başkanlar Kurulu, çalışma hayatının gündemindeki konularını ve 1 Mayıs kutlamalarını değerlendirmek üzere konfederasyon genel merkezinde toplandı.
     Kumlu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Türk-İş'in 1977'deki ''Kanlı 1 Mayıs''ın ardından ilk kez Taksim için ısrarlı olduğunu söyledi.
     Türk-İş'in, artık ''Taksim yaralarının sarılması gerektiğine inandığını'', Taksim'in emekçilere açılmasının ''korkuların aşılması, demokrasinin sınırlarının genişletilmesi'' açısından gerekli gördüğünü ifade eden Kumlu, ''Taksim yasağı gerçekçi, anlamlı bir yasak değildir. Bu yasak provokasyona, teröre prim veren bir yasaktır. Türkiye, korkuyu besleyip büyüten bu yasağa son vermeli, 1 Mayıs tatil ilan edilmeli ve bu yıl Taksim Meydanı emekçilere açılmalıdır. Bu çerçevede bakanlar kurulu dün açıkladığı kararını gözden geçirmelidir'' diye konuştu.
     Başkanlar kurulu toplantısından sonra Taksim Meydanı için birlikte çağrı yaptıkları DİSK ve KESK başkanlarıyla konuyu gözden geçireceklerini dile getiren Kumlu, izin çıkmaması halinde nasıl bir tavır alacaklarını toplantı görüşüleceğini kaydetti.
     Kumlu, sosyal güvenlik yasasıyla ilgili eleştirdiği eylemlere Türk-İş'e bağlı birçok sendikanın katıldığının anımsatılması üzerine, eleştirilerinin, ''eylem kararı alınmamasına rağmen eyleme katılan Türk-İş'e bağlı sendikalara yönelik olduğunu ve toplantıda bu konuyu da tartışacaklarını'' kaydetti.
     Kumlu'nun bu sözlerine tepki gösteren Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, ''kendilerinin söz konusu eylemlere katıldıklarını ifade ederek konunun basın önünde tartışılmasını'' önerdi.
     Kumlu'nun konuyu toplantıda değerlendireceklerini söylemesinin ardından basın mensupları salondan çıkarıldı.

Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,354 µs