En Sıcak Konular

TÜRK-İŞ BİLDİRİSİ: ''1 MAYIS TATİL İLAN EDİLMELİ, TAKSİM AÇILMALI''

22 Nisan 2008 17:24 tsi
TÜRK-İŞ BİLDİRİSİ: ''1 MAYIS TATİL İLAN EDİLMELİ, TAKSİM AÇILMALI'' Türk-İş Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi ve bu yıl Taksim Meydanı'nın emekçilere açılması gerektiğini belirtti.

ANKARA - Türk-İş Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi ve bu yıl Taksim Meydanı'nın emekçilere açılması gerektiğini belirtti. 
     Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun ardından yayınlanan bildirgede, kurulun, 1 Mayıs'ın sadece bayram ilan edilmesini yeterli bulmadığı ve yapılacak yasal düzenlemede 1 Mayıs'ın tatil olması hükmünün de yer alması konusunda ısrarcı olunacağı ifade edildi.
     Başkanlar Kurulu'nun 1 Mayıs 1977'den beri yasaklanan İstanbul Taksim Meydanı'nın, bu yıl yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına açılması konusunda ısrarlı olduğu vurgulanan bildiride, ''Türkiye, korkuyu besleyip, büyüten bu yasağa artık son vermelidir. 1 Mayıs'ın barış içinde omuz omuza Taksim'de kutlanması, yıllardır Taksim üzerinde estirilen gerilim rüzgarının son bulmasına da vesile olacaktır. 1 Mayıs tatil ilan edilmeli ve bu yıl Taksim Meydanı emekçilere açılmalıdır. Başkanlar Kurulu, Bakanlar Kurulu'nun 1 Mayıs için aldığı kararların tümünü gözden geçirilmesini istemektedir'' denildi.
     Bildiride, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun, merkezi kutlama kapsamı dışında kalan bölgelerde, Türk-İş e bağlı sendikaların, düzenlenmesi halinde kendi bölgelerindeki 1 Mayıs kutlamalarına katılmasını kararlaştırdığı kaydedildi.
     Başkanlar Kurulu bildirisinde, ''Türk-İş Başkanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Mayıs kutlamaları için taleplerimizi konu ederek söylediği, 'ayakların başları yönettiği yerde kıyamet kopar'' yaklaşımını üzüntüyle karşılamıştır'' ifadesine yer verildi.


Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,370 µs