En Sıcak Konular

AP: TÜRKİYE MÜZAKERELERİN DEVAMINI İSTEDİĞİNİ GÖSTERMELİ

22 Nisan 2008 14:58 tsi
AP: TÜRKİYE MÜZAKERELERİN DEVAMINI İSTEDİĞİNİ GÖSTERMELİ Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye raportörü Hollandalı Hristiyan Demokrat parlamenter Ria Oomen-Ruijten, ''Türkiye, reformlar yaparak, AB ile tam üyelik müzakerelerinin devam etmesini istediğini göstermesi gerekir'' dedi.

STRASBOURG - Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye raportörü Hollandalı Hristiyan Demokrat parlamenter Ria Oomen-Ruijten, ''Türkiye, reformlar yaparak, AB ile tam üyelik müzakerelerinin devam etmesini istediğini göstermesi gerekir'' dedi.
     Hollandalı parlamenter, AP Dışişleri Komisyonunda kabul edilen raporla ilgili bugün basın toplantısı düzenledi.
     Hollandalı parlamenter, reformlar konusunda sadece hükümete değil, TBMM'deki diğer siyasi partilere de görev düştüğünü söyledi.
     Ria Oomen-Ruijten, ''Raporun büyük bir oy çoğunluğuyla geçmesinden memnunum. Rapor, AP'nin büyük bir çoğunluğunun, tam üyelik müzakerelere tam destek verdiğini bir kez daha ortaya koydu. Biz Türkiye'nin yaptığı olumlu işlere dikkati çekerken, eksik yanları da gündeme getirmek istedik'' diye konuştu.
     Hollandalı parlamenter, dünkü oylamada kabul edilen, parti kapatma ve hükümete laik ve demokratik bir Türkiye için yapılan çağrıların yer aldığı değişiklik önergelerinin önemli olduğunu vurguladı.
     Oomen, raporun 22 Mayısta genel kurulda tartışılarak oylanacağını sözlerine ekledi.
     Hollandalı parlamenter atıfta bulunduğu söz konusu değişiklik önergesinde, ''AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının sonuçlarından endişe duyulacağı'' ifade edildi ve ''Anayasa Mahkemesinin kararını, hukuk devleti ilkeleri, Avrupa standartları ve Venedik Komisyonunun, siyasal partilerin kapatılmasıyla ilgili ölçütlerine uygun alması'' temennisinde bulunuldu.
     Kabul edilen diğer bir değişiklik önergesindeyse, ''hükümete, reformları sürdürürken, demokratik ve laik bir Türkiye'de çoğulculuk ve farklılıklara saygı göstermesi'' istendi ve ''ülkenin çağdaşlaşması için hükümete ve tüm siyasal partilere, önemli adımlarda yapıcı bir uzlaşmaya gitmesi'' çağrısında bulunuldu.

Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,326 µs