En Sıcak Konular

ERDOĞAN: MUHALEFET BİR RET CEPHESİ HALİNE GELMİŞTİR

22 Nisan 2008 13:56 tsi
ERDOĞAN: MUHALEFET BİR RET CEPHESİ HALİNE GELMİŞTİR Başbakan Erdoğan, muhalefetin, her konuda ret cephesi haline geldiğini, bunun, ''Bana yar olmayanı, kimseye yar etmem' anlayışı'' olduğunu belirtti.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin, her konuda ret cephesi haline geldiğini, bunun, ''Bana yar olmayanı, kimseye yar etmem' anlayışı'' olduğunu belirterek, ''Bu, iktidarın su içme ihtimali olan her kuyuya zehir atma gayretidir. Bazı muhalefet partilerinin gerçekçilik zemininden uzaklaşmasını, halkla buluşabilecekleri mecraları bir türlü yakalayamamalarına bağlıyorum'' dedi.
     Erdoğan, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, yarın hem 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hem de TBMM'nin açılışının 88. yıldönümü kutlayacaklarını anımsattı.
     ''88 yıl önce, Atatürk ve dava arkadaşlarının tereddütsüz benimsediği milli egemenlik ilkesinin içi, çeşitli özel gerekçelerle ve çıkar mücadeleleri adına boşaltılıyor, sulandırılıyor'' görüşünü dile getiren Erdoğan, heyecana kapılıp, ''Biz laikliği millet oyuyla mı getirdik'' diyenlerin bile çıktığını söyledi. Erdoğan, ''Onlara dönüp, Atatürk'ü, milli mücadele ve inkılap tarihimizi yeniden okumalarını tavsiye ediyorum'' dedi.
     Bugün, milletin bireysel tercihlerinin güvencesinin laiklik; laikliğin güvencesinin de onu benimsemiş olan millet olduğunu belirten Erdoğan, ''Görüyoruz ki başlangıçta amaçlandığı gibi süreç kendini tamamlamış, başarıya ulaşmış ve laiklik millete mal olmuştur. Bugün hala Atatürk'ün arkasına saklanarak milleti, milletin iradesini, laikliğe tehdit olarak görenleri anlamak mümkün değildir. Rahat olun, size rağmen laikliğin güvencesi millettir, millet olmaya devam edecektir'' diye konuştu.
     Ana muhalefete; ''Gelin, 'bu saplantıdan kurtulun,' diyorum. Kendinizi umutsuzluğa, çaresizliğe bu kadar kaptırmayın. Milletin sesine kulak verirseniz, sizin de kazanma şansınız olabilir'' diye seslenen Erdoğan, ''Ben hoşgörülerine sığınarak bu durumu, resim sanatındaki 'sürrealist' akımlara benzetiyorum. Özellikle ana muhalefet partisinin, neredeyse tamamen 'sürrealist', yani gerçek-üstücü bir siyaset çizgisine kaydığını görüyoruz. Gerçeklere küsmenin kimseye faydası olmamıştır. Gelin bundan da vazgeçin'' dedi.

 BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN 23 NİSAN MESAJI

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli egemenlik kavramının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesi olduğunu belirtti.
     Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Başbakan Erdoğan, 23 Nisan 1920'nin, sadece TBMM'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı gün olduğunu ifade ederek, ''Milli egemenlik kavramı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesidir. 23 Nisan ile birlikte milletimiz, siyasi rejimin asli ve tayin edici aktörü haline gelmiştir'' dedi.
     TBMM'nin, Türk milletinin dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin en büyük ve en anlamlı milli mutabakatının içinde doğduğunu, milli egemenliğin de en somut tecellisi olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Cumhuriyetimizin kurucusu ve yüce Meclisimizin il başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelenin çetin şartlarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiş, Meclis üstünlüğünü temel prensip olarak benimsemiştir. Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır.''
     Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısı olduğunu belirttiği mesajında, şunları ifade etti:
     ''Bu çağrıda, bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güçlü sesi vardır. İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız, bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiye'sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.''



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,795 µs