En Sıcak Konular

23 NİSAN TÖRENLERLE KUTLANACAK

22 Nisan 2008 10:35 tsi
23 NİSAN TÖRENLERLE KUTLANACAK 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yarın tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanacak.

ANKARA - 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yarın tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanacak.
     Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen kutlama programına göre, başkentteki törenler, Anıtkabir'i ziyaretlerle ve Atatürk anıtlarına çelenkler konulmasıyla başlayacak.
     Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığındaki öğretmenler ve öğrenciler, Anıtkabir'de Atatürk'ün manevi huzuruna çıkacaklar. Aynı saatte, izciler ve öğrenciler, Ulus Atatürk Anıtı, Kızılay Zafer Anıtı ve Atatürk Orman Çiftliği Anıtı'na çelenkler koyacaklar.
     Kutlamalar çerçevesinde Birinci Meclis Binası'nda düzenlenecek tören öncesinde TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Birinci Meclis Binası'ndaki törende, Toptan konuşma yapacak ve özel defteri imzalayacak. 23 Nisan 1920'de Meclis'te en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey'in yaptığı konuşma seslendirilecek. Ayrıca Ankara Kulübü Derneği seğmenleri bir gösteri sunacak. 
     Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs Stadyumu'nda öğrencilerin gösterilerinin yer aldığı tören düzenlenecek.
     Törende, Milli Eğitim Bakanı Çelik, Ankara Valisi Kemal Önal, Garnizon Komutanı Korgeneral Aslan Güner ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten oluşan kutlama komitesi vatandaşların bayramını kutlayacak.
     TBMM'deki kutlamalar ise Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayacak; Meclis Başkanı Köksal Toptan kutlamaları kabul edecek.
     TBMM Genel Kurulu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla saat 14.00'te özel gündemle toplanacak. Köksal Toptan'ın açış konuşmasının ardından, TBMM'de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak.
     TBMM'deki etkinlikler, tören salonunda gerçekleştirilecek resmi kabul ile TBMM bahçesindeki lazer ve havai fişek gösterisi ile sona erecek.
     23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla Anıtkabir bugün saat 13.00'ten yarın saat 10.00'a kadar tören hazırlıkları ve güvenlik önlemleri nedeniyle vatandaşların ziyaretine kapalı olacak.
     Anıtkabir'deki tören dolayısıyla yarın saat 07.30'dan itibaren Gençlik Caddesi'nin Tandoğan kavşağından geliş istikametinin sağ şeridi ile Akdeniz Caddesi'nin Gençlik Caddesi'ne gidiş istikametinin sağ şeridi tören sonuna kadar trafiğe kapalı olacak.
     Birinci Meclis'teki tören için saat 09.30'dan itibaren Cumhuriyet Bulvarı'ndaki Baruthane Kavşağı-Ulus Kavşağı arasındaki yol trafiğe kapatılacak.
     Ayrıca saat 13.00'te de Wolkswagen Bayram Korteji için Atatürk Kültür Merkezi alanında başlayıp Ulaştırma Kavşağı, Kazım Karabekir Kavşağı, Baruthane Kavşağı, Ulus, Opera, Sıhhiye, Kızılay, GMK Bulvarı, Maltepe ve Tandoğan'dan Anıtkabir'e kadarki güzergah geçici olarak kapatılacak.
     Kutlamalar kapsamında saat 18.00'de Altınpark'tan başlayarak İrfan Baştuğ Caddesi, Çankırı Caddesi, Ulus, Atatürk Bulvarı, Kızılay Meydanı, Akay Kavşağı, İnönü Bulvarı, Konya Devlet Yolu, AKM'den geçerek Turgut Özal Bulvarı'nda son bulacak ''Sevgi Seli Korteji'nin geçiş güzergahı da trafiğe kapalı olacak. Saat 19.00'da Kızılay Meydanı'nında verilecek konser için ise saat 16.00'dan itibaren Atatürk Bulvarı-Meşrutiyet Caddesi girişinden, Sıhhiye'den Kızılay yönüne geliş istikametinin Sıhhiye Kavşağından, GMK Bulvarı Özveren Sokaktan ve Ziya Gökalp Caddesi Kızılay'a geliş istikametinde Mithat Paşa köprüsü altından itibaren trafiğe kapatılacak.

Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,234 µs