En Sıcak Konular

22 Nisan 2008 Türkiye Gündemi

22 Nisan 2008 10:10 tsi
22 Nisan 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak...

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kabulleri...
     - Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
    
     2- Milli Egemenlik Haftası...
     - TBMM Başkanı Köksal Toptan, 81 ilden gelen TEMA gönüllüsü çocuklarla birlikte, TBMM Başkanlar Parkı'nda fidan dikecek.
     - Toptan, TBMM tarafından restore edilen Mustafa Necati Kültür Evi'nin açılışına katılacak.
     - Açılışta, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bulunacak.
     - TBMM'de bu yıl ilki düzenlenen ''Ulusal Çocuk Balosu''na katılacak olan Toptan, Doğubeyazıt Arpacı Mezrası İlköğretim Okulu öğrencisi Jiyan Güner ile Mardin İlköğretim Okulu öğrencisi Hidayet Aktaş'ı da kabul edecek.
    
     3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Ernest-Antoine Seilliere ve Genel Sekreter Philippe de Buck ile TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik'ten oluşan heyeti Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.
    
     4- AK Parti, CHP, MHP ve DTP grup toplantılarında, son gelişmeler değerlendirilecek.
    
     5- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Kuveyt'te, Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılıyor.
    
     6- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Özbekistan'daki temaslarını sürdürüyor.
    
     7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in katıldığı 11. Uluslararası Enerji Forumu, İtalya'nın başkenti Roma'da devam ediyor.
    
     8- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, TMOK Başkanı Bayatlı ve kurul üyelerini kabul edecek.
    
     9- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Endonezya Parlamentosu Vergi Komitesi heyetiyle makamında görüşecek.
    
     10- Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ''Termal Turizmi'' konulu panele katılacak ve uygulama laboratuvarının açılışını da yapacak.
    
     11- TBMM'den...
     - Genel kurulda, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, sözlü soru önergelerini yanıtlayacak.
     - Genel kurulda, daha sonra çevre konusunda verilen araştırma önergelerinin görüşmeleri sürecek.
    
     12- Demokratik Sol Parti Genel Sekreteri Masum Türker, Karaman'da ''Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor, Eşikteki Kriz'' konulu açıkhava toplantısı yapacak.
    
     13- Türk-İş Başkanlar Kurulu, genel başkan Mustafa Kumlu'nun başkanlığında konfederasyon genel merkezinde toplanacak.
    
     14- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde gerçekleştireceği basın toplantısının ardından, 42 gişe görevlisine kazanılmış manevi tazminat haklarını dağıtacak.
    
     15- TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Ernest-Antoine Seilliere ve Genel Sekreter Philippe de Buck, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik'i konfederasyon genel merkezinde ziyaret edecek.
    
     16- Avrupa Parlamentosu genel kurulu Strasbourg'da devam ediyor.
    
     17- Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi için Dünya Bankası tarafından verilecek hibeyle ilgili anlaşma, Ankara'da imzalanacak.
    
     18- Ankara Valisi Kemal Önal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde makamında bir grup çocuğu kabul edecek.
    
     19- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ray döşeme çalışması tamamlanan Taksim-Şişhane metrosunu basın mensuplarıyla birlikte gezecek.
     - Topbaş ayrıca, güneş enerjisiyle çalışan akıllı duraklar ve aydınlatma sisteminin tanıtımını yapacak.
    
     20- Türk Dil Kurumu Başkanı Haluk Akalın, Sakarya Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları ve Uygulama Merkezince düzenlenen ''Atatürk ve Türkçe'' konulu konferansa katılacak.
    
     21- Tören...Toplantı...Açılış...
     - TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin genel kurulu bugün yapılacak.
     - Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin (TÜPRAŞ) 2007 yılına ait ortaklar olağan genel kurul toplantısı, Körfez ilçesindeki genel müdürlük binasında yapılıyor.
     - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi törenle açılacak.
     - Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri, törenle sahiplerine veriliyor.
    
     22- Nükleer enerjiye doğru...
     - Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ. (TETAŞ) Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya: ''Türkiye'nin ilk nükleer enerji santralinin 2015 yılından önce devreye gireceğini düşünüyoruz.''
     - ''Nükleer enerji santralleri korkulacak tesisler değil, nükleer enerjiye karşı çıkanlar Türkiye'nin hayrına değil, şerrine uğraşıyor.''
    
     23- En çok silah eden ülkeler...
     - 2003-2007 yılları arasında, dünyanın en çok silah ithal eden 4. ülkesi Yunanistan olurken, Türkiye ise 9. sırada yer aldı.
     - Çin ise 2003-2007 yılları arasında, dünyanın en çok silah ithal eden ülkesi oldu.
    
     24- Sabancılar'ın ilk gözağrısına dev alışveriş merkezi kuruluyor.
     - Adana'da, 1951 yılında 1 milyon lira sermayeyle kurulan ve Sabancı ailesinin ilk gözağrısı olarak nitelenen Bossa 1 tesislerinin yıkım çalışmalarına başlandı.
     - Alanın, Avusturya kökenli Mel-6 gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından 20,5 milyon dolar karşılığı satın alındığı ve projenin, Adana'nın en büyük alışveriş merkezi olduğu bildirildi.
    
     25- Yunt Dağı, Türkiye'ye örnek olacak.
     - Sürdürülebilir dağ yönetimi konusunda Türkiye'ye model olması planlanan Yunt Dağı Projesi için şu ana dek 16 milyon YTL harcandı.
     - Dağ kaynaklarının korunması, dağ köyleri sakinlerinin ekonomik refahını sağlamayı ve göçü engellemeyi hedefleyen projeye, BM Gıda ve Tarım Örgütü de destek veriyor.
    
     26- Denizanaları artıyor, eko sistem bozuluyor.
     - Deniz suyundaki ısı artışı ve kirliliğin, denizanası sayısını artırdığı, bunun da eko sistemi olumsuz etkilediği bildirildi.
     - Deniz Temiz Derneği/Turmepa Genel Müdürü Levent Ballar:
     ''Denizanalarının aşırı artması, balıkların besinsiz kalmasına yol açıyor.''
    
     27- Kahramanların yaşam alanları ortaya çıkarılıyor.
     - Çanakkale Savaşları kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın görev yaptığı, boğaz savunmasında düşman gemilerinin İstanbul'a ulaşma düşlerinin yok edildiği Mecidiye Tabyası'nda yürütülen kazı çalışmaları kapsamında Mehmetçiğin yaşam alanları ortaya çıkarılacak.
    
     28- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında, Fenerbahçe ile Panküp TED Kayseri Koleji karşı karşıya gelecek.
    
     29- Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi play-off yarı final ilk maçlarında Ankara'da Halk Bankası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da da Fenerbahçe ile Arkasspor mücadele edecek.
    
     30- Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında, İngiltere'nin FC Liverpool ve FC Chelsea takımları, Liverpool'un Anfield Road Stadı'nda karşılaşacaklar.
    
     31- İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında hafta sonunda yapılacak derbi maçla ilgili güvenlik önlemlerini görüşmek üzere toplanıyor.
    
     32- Bayan tenisinde de ''devşirme'' sporcu geliyor.
     - ''İstanbul Cup''ın kurucusu Garanti Koza firması, dünya sıralamasında ilk 100 içinde yer alan bir tenisçiyi Türk vatandaşı yapmayı planlıyor.
     - ''İstanbul Cup'' Turnuva Direktörü Coşkun Erginer: ''Aklımızda birkaç isim var, İstanbul Cup'ta onları değerlendireceğiz.''
     - Tenis Federasyonu Başkanı Nazmi Kumova: ''Bütün dünyada uygulanan sistem bu. Önemli olan gelen sporcunun Türk sporcularına örnek olacak biri olması.''
     33- Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak: ''Karşıyaka Kulübü, 96 yıllık geçmişe sahip, ama tesis olarak en fakir kulüplerden biri. Bugüne kadar hiçbir şey yapmamışız.''
     - ''İzmir'de yaşayan aklı selim insanların 'burada 2 kulübümüz var bu kulüplere sahip çıkalım' deyip bir sandık oluşturması lazım.''
    
     34- Trabzon'a Avrupalı oyuncuların bakışı...
     - Bordo-mavili kulüple anlaşma öncesi kente gelen Avrupalı oyuncular, istediklerini bulamayınca anlaşamadan dönüyorlar.
     - Norveçli Rekdal, Belçikalı kaleci De Vlieger'den sonra Alman kaleci Simon da kenti gördükten sonra anlaşma yapmadı.

Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,715 µs