En Sıcak Konular

TÜRKEŞ: ''PUİG BASKI GÖRDÜĞÜNÜ İFADE ETTİ''

21 Nisan 2008 12:30 tsi
TÜRKEŞ: ''PUİG BASKI GÖRDÜĞÜNÜ İFADE ETTİ'' Tuğrul Türkeş,"AKPM Başkanı Puig, kendisine birçok noktadan baskı geldiğini, bu konuda bir şeyler yapması için büyük baskı gördüğünü ifade etti" dedi.

ANKARA- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk delegasyonu üyesi, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Türk delegasyonundan 3 milletvekili olarak, AKPM Başkanı Maria Luis de Puig ile görüştüklerini belirterek, "Puig, kendisine birçok noktadan baskı geldiğini, bu konuda bir şeyler yapması için büyük baskı gördüğünü ifade etti" dedi.

Tuğrul Türkeş, AKPM’nin geçen hafta yapılan toplantısındaki gelişmelere ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Türkeş, Puig’in, "Türk heyetinin kendisinden; AK Parti’nin kapatılmasıyla ilgili deklarasyon yayınlamasını talep ettiği" açıklamalarını öğrenmelerinin ardından, delegasyondan MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş ile Puig’den randevu talep ettiklerini anlattı. Bu konuyu Puig’e sorduklarını ifade eden Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Puig, kendisine birçok noktadan baskı geldiğini ve bu konuda bir şeyler yapması noktasında büyük baskı gördüğünü ifade etti. Ayrıca 3-4 Nisan tarihlerinde Saint Petersburg’da yapılan Göç Komitesi toplantısında Türk heyeti Başkanının bu konuda talepkar olduğunu ve bunun üzerine konuyu değerlendirdiklerini ifade etmiştir. Kendisi Sayın Çavuşoğlu’na bu talepleri ancak; Türk heyetinin tümünün yapması halinde değerlendirebileceğini ifade ettiğini belirtmiştir. Ayrıca Çavuşoğlu’nun kendisini TBMM Başkanı’nın davet edebileceğini de ifade ettiğini ancak Puig bunun da ancak bütün partilerin mutabakatı sağlandığı takdirde kabul edebileceğini bildirdiğini ifade etmiştir."

Bir siyasi parti mensuplarının, sırf kendi hırs ve siyasi çıkarları doğrultusunda ülkelerini kötülemelerinin kabul edilemeyeceğini belirten Türkeş, "Strasbourg’da bulunduğumuz hafta içerisinde bazı AKP milletvekillerinin, farklı politik grupların da ayrı ayrı deklarasyonlar yayınlamaları için gayretlerini maalesef üzüntü ile gözledik" dedi. Türkeş, yaşanılan bu olayların, kısa bir süre önce Türkiye’yi ziyaret eden Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun da hangi şartlar altında ülkeye geldiğiyle ilgili ciddi şüpheleri içerdiğini belirterek, "Acaba Avrupa Komisyonu nezdinde de Avrupa Konseyinde olduğu gibi yoğun bir lobi faaliyeti yürütüldü mü? Bu görüşmelerin başka boyutları var mı?" diye sordu. Elden bir metin dolaştırıldığını, içinde Ermenistan milletvekilinin de bulunduğu bir gruptan imza talep edildiğini belirten Türkeş, yaşanan bunca olay ve ulusal basındaki yazıların, bu kişilerin hırslarına gem vuramadığını savundu. Türkeş, "Ya da aldıkları talimat gereği bu girişimden hala bir fayda sağlanır ümidiyle bu olumsuz çalışmalarını sürdürmüşlerdir" dedi.

MHP’li Türkeş, sözlerini şöyle tamamladı: "1970’lerde dünyadaki en popüler fikirleri olarak kabul edilen ve evrensellikleri bilinen sosyalizm ve komünizm akımları sırasında; Avrupa’da bu ideoloji’nin öncüleri farklı bir tavır sergilemiş ve Eurocommunism adı verilen yeni bir akım oluşturmuşlardır. Bu akımın önde gelen isimleri arasında bulunan Fransız George Marchais’yi (Fransız Komünist Partisi Genel Sekreteri) ve İtalyan Enrico Berlinguer’i (İtalyan Komünist Partisi Genel Sekreteri) hatırlayanlar, Türkiye’deki sözde muhafazakar ve inançlarına bağlı olduğunu iddia eden AKP’lilerin bu çabalarıyla içine düştükleri durumu sanıyorum ki acı tebessümle izlemişlerdir. Berlinguer bir konuşmasında ’Ben önce İtalyanım sonra Komünistim’ demişti. Yani; Avrupa’da düne kadar komünizmi savunan liderler dahi mevcut siyasi iktidardan çok daha vatansever, çok daha şerefli, haysiyetli ve sorumluluk sahibi idiler. Biz ise, bu güne kadar savunduklarını iddia ettikleri değerleri bir kenara bırakıp siyasi hırs uğruna, Avrupa’dan kendi ülkesindeki yargı aleyhine baskı dilenen bir zihniyet ile karşı karşıyız."

"AK Partililerin, Strasbourg’ta hangi gruplarda temasta bulunduğunun" sorulması üzerine Tuğrul Türkeş, Avrupa Liberal Demokratları ve Sosyalist Grup olduğunu söyledi. Bu olayların ardından, "Muhalefet uyduruyor" denildiğini vurgulayan Türkeş, bu sefer "Rüşvetin belgesinin olduğunu" belirtti. Türkeş, Saint Petersburg’daki toplantıya katılanların imzasını gösterdi. Avrupa Demokratlar Grubunda, başkanın, grup adına bildiri yayınlamak istediğini, bunun olamayacağını öğrenince kişisel bir açıklama yaptığını dile getiren Türkeş, Avrupa Liberal Demokratların açıklamasının ise incitici unsurlar içerdiğini kaydetti. Türkeş, "Bunların hepsi, AKP milletvekillerinin talepleri neticesinde imal edilmiş bildirilerdir" diye konuştu.



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,755 µs