En Sıcak Konular

ÇELEBİ: ''KUTLAMALARI TAKSİM'DE YAPMAK BOYNUMUZUN BORCU''

21 Nisan 2008 20:29 tsi
ÇELEBİ: ''KUTLAMALARI TAKSİM'DE YAPMAK BOYNUMUZUN BORCU'' Çelebi, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında 1 Mayıs ile ilgili alınan kararları ''dağ fare doğurdu'' şeklinde değerlendirdi.

ANKARA - DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Bakanlar Kurulunun 1 Mayıs kutlamalarına yönelik kararlarına ilişkin, ''Bu açıklamalardan sonra kutlamaları Taksim'de yapmak daha anlamlı hale gelmiştir, boynumuzun borcu olmuştur'' dedi.
     Çelebi, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında 1 Mayıs ile ilgili alınan kararları ''dağ fare doğurdu'' şeklinde değerlendirdi.
     1 Mayıs'ın resmi tatil olması konusunda topluma umut verildiğini ve bu konuda beklenti oluşturulduğunu ifade eden Çelebi, daha sonra ''ancaklarla'' başlayan birtakım değerlendirmeler yapılmaya başlandığını söyledi. Çelebi, ''Özgürlüklerden bahsedilirken, işçilerin özgürlüğüne set koyan bir yaklaşımla karşı karşıyayız'' diye konuştu.
     Çelebi, 1 Mayıs'ın evrensel bir işçi bayramı olduğunu ve alın teri akıtanların, emeğiyle geçinenlerin bugünde taleplerini dile getirdiklerini kaydetti.
     1 Mayıs'ın 150'ye yakın ülkede resmi tatil olarak kutlandığına işaret eden Çelebi, ''Dünyadaki durum böyleyken 1 Mayıs konusundaki talepleri yok sayarak, olanakları daha da geriye götürerek bu sorun çözülmüş olmuyor. Bu açıklamalar bizim için hiçbir değer taşımıyor. Gelişme kaydedilebilir bir değerlendirme söz konusu değildir'' dedi.
     Çelebi, kutlamaları Taksim Meydanı'nda yapma konusunda, ''Bu açıklamalardan sonra kutlamaları Taksim'de yapmak daha anlamlı hale gelmiştir, boynumuzun borcu olmuştur'' görüşünü bildirdi.
     KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da Bakanlar Kurulunun açıklamasını ''malumun ilanı'' olarak nitelendirerek, emekçilerin zaten 1 Mayıs'ı birlik, dayanışma ve mücadele günü olarak kutladıklarını söyledi.
     Tombul, ''Hükümetin değerlendirmesini kabul edilemez buluyoruz. Ortada herhangi bir olumlu adım yok. Biz 1 Mayısın, Avrupa ve başka birçok ülkede olduğu gibi resmi tatil ilan edilmesini istiyorduk'' diye konuştu.
     Türkiye'de demokrasinin gelişmesi açısından korkularla siyaset yapma alışkanlığından vazgeçilmesi gerektiğini dile getiren Tombul, ''AK Parti kendine geldiğinde 'korkuyla siyaset yapmayın' diyor ama emekçiler söz konusu olduğunda buna uygun hareket etmiyor'' görüşünü ifade etti.
     Tombul, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması konusunda şunları kaydetti:
     ''Emekçiler bugüne kadar kendiliğinden hiçbir olay çıkarmamıştır. Olaylar güvenlik güçlerinin müdahaleleri nedeniyle yaşanmıştır. Amacımız anma, kutlama etkinliğimizi Taksim'de gerçekleştirmektir. Hükümet ve valiliğin bu konuda hoşgörülü olması gerekiyor. Bu bir inatlaşma değil, demokratik bir hakkı kullanma isteğidir.''
     Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel de kararı doğru bulmadıklarını ifade ederek, ''Böyle bir kararı kabul edemeyiz. Bakanlar Kurulu bu kararı bir kez daha gözden geçirmek durumunda kalacaktır. Bakanlar Kurulu, tatilsiz 1 Mayıs kararıyla tüm dünyanın bildiği, kutladığı bir gerçeği ilan etmekten başka bir şey yapmamıştır. Bunu kamuoyuna anlatmaları mümkün olmayacaktır'' diye konuştu.


Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,377 µs