En Sıcak Konular

BABACAN: AVUSTURYA'DAN DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ

21 Nisan 2008 16:33 tsi
BABACAN: AVUSTURYA'DAN DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, terörizmle mücadelede Avusturya'dan daha fazla destek beklediklerini söyledi.

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, terörizmle mücadelede Avusturya'dan daha fazla destek beklediklerini söyledi.
     Babacan, Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.
     Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Babacan, iki ülke arasındaki üst düzey siyasi temasların ikili ilişkilerin pekiştirilmesinde önemli rol oynadığını belirterek, Plassnik ile ikili ilişkileri irdeleme fırsatı bulduklarını kaydetti.
     İkili ilişkiler açısından Plassnik'in yaklaşım ve görüşlerini yapıcı bulduğunu kaydeden Babacan, terörle mücadele konusunu da ayrıntılı biçimde ele aldıklarını belirtti.
     Dışişleri Bakanı Babacan, görüşmelerde ayrıca, Avusturya'nın Türkiye'nin AB ilişkilerine bakış açısını Plassnik'ten dinlemek ve kendisine Türkiye'nin görüş ve beklentilerini anlatma imkanı bulduğunu söyledi.
     Babacan, Plassnik'e Türkiye'nin AB üyelik hedefinin ve bugüne kadar yapılan reformların kararlılıkla devam edeceğini vurguladığını ifade ederek, "AB katılım sürecimizde Avusturya'nın desteğinin devamını beklediğimizi vurguladım" dedi.
     Kıbrıs sorunun içinde bulunduğu aşamayla ilgili görüşlerini de Plassnik ile paylaştığını belirten Babacan, Kıbrıs sorununun BM çatısı altında, kapsamlı bir şekilde çözümünün önemine değindiğini kaydetti.
     Plassnik de yaptığı konuşmada, Ankara'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Babacan ile zengin bir menü içinde görüşmelerde bulunduklarını söyledi.
     Görüşmelerde AB'ye uyum, medeniyetler ittifakı, dinler ve kültürler arası diyalog gibi konuları ele aldıklarını söyleyen Plassnik, Türkiye'nin AB sürecinde yürüttüğü reform çalışmalarının etkileyici ve olumlu bir gelişme izlediğini ifade etti. Plassnik, hem Avusturya hem de AB olarak yapılanları desteklemeye ve teşvik etmeye devam ettiklerini kaydetti. Plassnik, AB sürecine ilişkin Avusturya'nın pozisyonunun değişmediğini de Babacan'a ilettiğini söyledi.
     Plassnik, terörle mücadelede konusunda birlikte hareket edilmesinin önemine değinerek, "Sağlam bir ortak olarak terörle mücadele konusunda kararlıyız" dedi.

BABACAN'DAN PLASSNİK'E SİTEM

     Türkiye, terör örgütü PKK üyesi 3 kişinin iade edilmemesinden duyduğu rahatsızlığı Avusturya'ya iletti.
     Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, konu, Dışişleri Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan ile Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik arasında bugün yapılan görüşmede gündeme geldi.
     Babacan, Avusturyalı meslektaşına, terör örgütü PKK üyeleri Rıza Altun, Remzi Kartal ve Cihan Yıldız'ın Türkiye'ye iade edilmemesinden duyduğu memnuniyetsizliği aktardı.
     Babacan'ın bu sitemine yanıt vermekte zorlandığı gözlenen Plassnik ise Avusturya Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları arasındaki koordinasyonun artırılması için çalışacağını söyledi.
     Bürokrasinin bazen geç işleyebildiğine dikkati çeken Plassnik, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını tekrarladı.



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,641 µs