En Sıcak Konular

SÖZLEŞMELİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI EYLEME HAZIRLANIYOR

21 Nisan 2008 10:10 tsi
SÖZLEŞMELİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI EYLEME HAZIRLANIYOR Sözleşmeli sağlık çalışanları, yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurmak amacıyla Türk Sağlık-Sen'in koordinesinde 24 Mayısta Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

ANKARA - Sözleşmeli sağlık çalışanları, yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurmak amacıyla Türk Sağlık-Sen'in koordinesinde 24 Mayısta Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.
     Eş durumundan tayin, askerlik dönüşü işe başlama, giyim yardımı ve becayiş gibi konulardaki sorunlarını kamuoyuna duyurmayı amaçlayan sözleşmeli sağlık çalışanları, 24 Mayısta Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelecek. ''Söz Bitti, Şimdi Eylem Zamanı'' adlı miting için Türk Sağlık-Sen, Türkiye'nin tüm illerinde görev yapan sözleşmeli personeli eyleme davet etti.
     Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 2007 yılı sonu rakamlarına göre Sağlık Bakanlığında görev yapan yaklaşık 55 bin sözleşmeli personel bulunduğunu söyledi.
     Kahveci, her platformda sözleşmeli çalışanların sıkıntılarını dile getirdiklerini ve çözüm yolları aradıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''Fakat sözleşmeli olarak istihdam edilen kamu çalışanları, hala sorunlar yumağı içerisinde çalışmaktadırlar. Ne yazık ki bu sorunların çözülmesi noktasında iktidar tarafından sözler verilmesine rağmen bir türlü somut bir adım göremedik. Bu nedenle Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli personelin gür sesini duyurmak için böyle bir eylem yapma kararı aldık. Sağlık Bakanlığına tüm Türkiye'den eylemimize katılan sözleşmeli sağlık çalışanları ile birlikte 'artık çözüm istiyoruz' diyeceğiz.. Tüm sözleşmeli kamu çalışanlarını ve ailelerini bu büyük eylemimize davet ediyorum.''

Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,981 µs