En Sıcak Konular

TASARIDAN ''PKK EKİ'' ÇIKARILDI

6 Ekim 2007 15:03 tsi
TASARIDAN ''PKK EKİ'' ÇIKARILDI ABD Temsilciler Meclisi'nde Ermeni tasarısının ardından oylanacağı açıklanan ve terör örgütü PKK'yı kınayan tasarı gündemden çıkarıldı.

WASHINGTON - Deniz Arslan- ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde gelecek hafta çarşamba günü oylanacak olan Ermeni tasarısının ardından oylanacağı açıklanan ve terör örgütü PKK'yı kınayarak Türkiye'ye destek veren başka bir tasarı gündemden çıkarıldı. ABD Kongresi'ndeki ''Türk dostluk grubunun'' kurucusu olan Demokrat Parti Florida Milletvekili Robert Wexler tarafından sunulan ve PKK'yı kınayan tasarı, yine Wexler tarafından geri çekildi. Wexler'ın ofisi, PKK'yı kınayan ve Türkiye'ye PKK ile mücadelede ABD'nin desteğini sergileyecek olan tasarının, Ermeni tasarısının oylanacağı 10 Ekim'de değil, daha sonraki bir tarihte Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin gündemine getirilmesini uygun bulduğu için tasarıyı şimdilik geri çekti.
Daha önce komitenin 10 Ekim gündeminde, Ermeni tasarısının ardından oylanacağı açıklanan PKK tasarısıyla ilgili bölümde, ''PKK olarak bilinen terörist örgütün kınanması ve bu örgüte karşı Türkiye'nin mücadelesinin desteklenmesi'' ibareleri yer alıyordu.
Bağlayıcılığı bulunmayan ve 10 Ekim tarihinde oylanmak üzere dış ilişkiler komitesinin gündemine alınan 106 sayılı Ermeni tasarısında ise ABD Başkanı'na, ''ABD'de kayıtlı soykırım belgeleri arasında yer alan insan hakları, etnik temizlik ve Ermeni soykırımıyla ilgili bölümlerin ABD dış politikasına yansıtılması'' çağrısında bulunuluyor. 435 sandalyeli ABD Temsilciler Meclisi'nde, 225 milletvekili tasarıya destek veriyor.

TBMM HEYETİ WASHINGTON'A GİDİYOR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, CHP Milletvekili Şükrü Elekdağ ve MHP Milletvekili Gündüz Aktan'dan oluşan bir TBMM heyetinin, ABD kongresine sunulan Ermeni yasa tasarısına karşı Türkiye'de yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında ABD'ye bir bilgilendirme ziyaretinde bulunacağı belirtildi.
8-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak ziyarette milletvekili heyeti, Beyaz Saray, Amerikan Kongresi, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelecek ve bir düşünce kuruluşunda temaslarda bulunacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili olarak dün, ABD Başkanı George W. Bush, ABD eski Başkanı Bill Clinton ve İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile telefon görüşmeleri yapmıştı.

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,548 µs