En Sıcak Konular

ERDOĞAN: SPEKÜLATÖRLERE ALDANMAYIN

19 Nisan 2008 16:10 tsi
ERDOĞAN: SPEKÜLATÖRLERE ALDANMAYIN MÜSİAD 17. Olağan Genel Kurulunda konuşan Erdoğan, Anadolu'daki iş adamlarının, sanayicilerin, KOBİ sahiplerinin bir dönem nasıl feryat ettiklerini çok iyi bildiklerini söyledi.

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pirinçle ilgili son günlerde ortaya çıkan iddialara ilişkin, ''Benim ülkemde biz milletçe gerektiğinde şunu da yaparız, gerekirse pirinç yemem, bulgur da yerim. Ama bizim buna da ihtiyacımız yok. Çünkü bizim pirincimiz var'' dedi.
     Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 17. Olağan Genel Kurulunda konuşan Erdoğan, Anadolu'daki iş adamlarının, sanayicilerin, KOBİ sahiplerinin bir dönem nasıl feryat ettiklerini çok iyi bildiklerini söyledi.
     Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Gölge etme başka ihsan istemem, dediler. Teşvik de istemiyorum, kredi de istemiyorum, altyapı da istemiyorum dediler, Yeter ki engel çıkarma, yeter ki yük olma, yeter ki gölge etme dediler ve bu şekilde başardılar. Ama yok, birileri Ankara'dan oturup her şeyi dizayn etmek, her şeyi tasarlamak gibi bir vazife biçmişler kendilerine. Ülkenin, milletin kendi kaderinde söz sahibi olması diye bir şey yok. Kaderi onlar tayin edecekler. İşte demokrasi bunun için önemli, demokrasi eşitlik için, adalet için, kalkınma için, iş için, aş için önemli.''
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iyimser bakışın ekonomi noktasında hayati derecede önemli olduğunu vurgulayarak, ''Bunu bozduğunuz anda, bunu bozmaya yeltendiğiniz anda, beklentiler de bozulacak, karamsarlık hakim olacak ve göstergeler tersine dönmeye başlayacaktır. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı olamaz, iktidarıyla, ana muhalefetiyle, muhalefetiyle hiç kimsenin hakkı olamaz'' diye konuştu.
     Erdoğan, pirinç konusunda son günlerde yaşananlara da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Şimdi de pirinç spekülatörleri çıktı. Ayıptır. Bunlarda ar diye bir şey yok. Depolarda mepolarda bunları saklamak suretiyle kalkıp vatandaşa daha pahalı pirinç nasıl satarım? Geçenlerde bir gazetede yazıyor, '70'li yılların öncesine döndük, yine kuyruklar oluştu'. Kuyruğun muyruğun oluştuğu yok. Ben dün Mudurnu'daydım, bir tane oradaki bakkal dükkanına girdim, markete girdim. Bakayım pirinç var mı diye. Baktım maşallah pirinç de var, bulgur da var, makarna da var. Dert başka... Dert, biz bu iktidarı nasıl yıpratırız.
     Tamam bir kuraklık var bu yıl ülkemizde. Biz geçen yıla kadar ihraç ediyorduk. Ama şimdi de ithal ediyoruz. Benim ülkemde biz milletçe gerektiğinde şunu da yaparız, gerekirse pirinç yemem, bulgur da yerim. Ama bizim buna da ihtiyacımız yok. Çünkü pirincimiz var. Daha geçen hafta Bakanlar Kurulumuzdan geçti. Yine pirinç ithal etmek suretiyle vatandaşımızın damak tadını da evvel Allah kaçırmayız. Ama bu tür spekülatörlere de aldanmayın, bu cambazlara aldanmayın. Gerekirse ihbarda bulunun. Bunların üzerine üzerine gideceğiz. Bunun tedbirlerini de almış durumdayız. Milletimize karşı bu tür oyunlara girenlere, milletçe hep beraber her türlü hesabını sormak durumundayız. İnşallah buna fırsat vermeyeceğiz.''

MUHALEFETİN OY ORANI HESABINA ELEŞTİRİ

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ana muhalefet partisinin temsilcilerinden bir tanesi ilginç bir değerlendirme yapmış 'AK Parti'nin aldığı oyun yüzde 47 değil, 33'tür' diyor. Bunlar ya demokrasiyi bilmiyorlar, ya bu ülkede seçimler nasıl yapılır bunu bilmiyorlar. Varsay ki senin dediğin hesap doğru, o zaman kendi partinin hesabını da ortaya koy bakalım, o zaman kuş bile olamazsın'' dedi.
     MÜSİAD'ın 17. Olağan Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, geçenlerde ana muhalefet partisinin yaptığı değerlendirmeye işaret etti.
     Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Geçenlerde ana muhalefet partisinin temsilcilerinden bir tanesi, ilginç bir değerlendirme yapmış, 'AK Parti'nin aldığı oyu yüzde 47 değil, 33'tür' diyor. Bunlar ya demokrasiyi bilmiyorlar, ya bu ülkede seçimler nasıl yapılır, bunu bilmiyorlar. Seçimlerin değerlendirilmesi nasıl yapılır bilmiyorlar ki, bunu bilmedikleri çok açık net ortaya çıkıyor. Tabi şunu da söyleyemiyorlar, varsay ki senin dediğin hesap doğru, o zaman kendi partinin hesabını da ortaya koy bakalım, o nereye tekabül ediyor. İşine geldiği gibi hesap yapma o zaman hesabı bu şekliyle de bir yap ha o zaman kuş bile olamazsın.''
     Başbakan Erdoğan, bir dönem Türkiye'de sermayenin yeşil, beyaz, kızıl diye ayrıldığını anımsatarak, ''Sizinkiler, bizimkiler diye ayrımcılık yaptılar, şimdi bunun bir başka versiyonununu sürdürüyorlar, yerli sermaye, yabancı sermaye diye ayrım yapıyorlar. Açık söylüyorum, bunların dünyadan haberleri yok. Dünyanın nereden nereye geldiği, nereye doğru gitmekte olduğu hakkında en küçük bir fikir veya fikri kırıntıları da yok'' diye konuştu.
     Katar'da Türk iş adamları ile bir araya geldiğini anımsatan Erdoğan, Türk müteahhitlerinin Katar'da son 5 yılda gerçekleştirdikleri proje miktarının 5 milyar dolara ulaştığını bildirdi.
     Erdoğan, ''Çıkıyor Meclis'te diyor ki (Katar'da bu kadar ne işleri var). Oturursun burada, o zaman, 5 yıl önce hangi noktadaysan o noktada kalırsın. Ama bunların böyle bir derdi yok. İnanın bunların vatan sevgisi diye, millet sevgisi diye bir dertleri yok, bu kadar açık konuşuyorum yok'' dedi.



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,465 µs