En Sıcak Konular

BAYKAL: TBMM'DEKİ OLAY UTANÇ VERİCİ

19 Nisan 2008 16:08 tsi
 BAYKAL: TBMM'DEKİ OLAY UTANÇ VERİCİ Baykal, TBMM'de Kamer Genç'e yönelik olayı eleştirerek, ''Şiddet uygulayanlar inkar edilmiştir, söz söyleyerek demokratik hakkını kullananlar şiddet kullanma ithamının hedefi yapılmıştır'' dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM'de Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e yönelik olayı eleştirerek, ''Şiddet uygulayanlar inkar edilmiştir, söz söyleyerek demokratik hakkını kullananlar şiddet kullanma ithamının hedefi yapılmıştır'' dedi.
     Cem Vakfı ile Çankaya Belediyesi'nin işbirliğiyle Çankaya'da Cemevi Kültür Merkezi inşaatının temeli törenle atıldı.
     Deniz Baykal, ''birlik, beraberlik ve kardeşlik doğrultusunda çok söylemde bulunulduğunu, ancak uygulama olmadığını'' söyledi.
     ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir süredir aynı doğrultuda söylemde bulunduğunu'' anlatan Baykal, ''bu açılımın dönüp dolaşıp Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e toplu saldırı olarak geldiğini'' ifade etti.
     Meclis'te yaşanan gerginliğin ''küçümsenecek bir olay olmadığını'' ifade eden Baykal, sözlerine şöyle devam etti:
     ''İlk kez Meclis'te genel kurul salonunda 40-50 kişilik bir AKP'li kadro, topluca bağımsız bir milletvekilini, kürsüde konuşurken de değil, konuşmasını bitirdikten sonra sırasında otururken saldırıya muhatap yapma ihtiyacını hissetmiştir. Utanç verici bir olaydır. Bir demokraside, demokrasi sözünü ağzından düşürmeyenlerin, fikir ve düşünce özgürlüğünü ağzından düşürmeyenlerin böyle bir toplu eylemin içinde yer almış olması tek kelimeyle utanç vericidir. Kendi başına, demokrasi için, parlamento tarihi için acı bir olaydır.
     Herkesin bu olaydan derin bir üzüntü duyması, mahcubiyet ifade etmesi, ilgililerden özür dilemesi, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için tedbir düşünmesi gerekirken, Başbakan çıkıp, bu olaydan daha vahim olarak 'AKP milletvekillerinin yaptığı şiddet uygulaması yoktur. Şiddet uygulamasını Kamer Genç yapmaktadır' demiştir. Gerçeklerden kopmuş, doğru söyleme mecburiyetini kendisi için geçerli saymayan bir anlayış, ancak böyle bir değerlendirme yapabilir. Ve ne yazık ki bu yapılmıştır. Saldırı mazur görülmüştür, şiddet meşrulaştırılmıştır. Şiddet uygulayanlar inkar edilmiştir, söz söyleyerek, demokratik hakkını kullananlar şiddet kullanma ithamının hedefi yapılmıştır. Akıl tutulmuştur, mantık tutulmuştur, vicdan tutulmuştur.
     Başbakan'ın zihniyetinin, eline fırsat geçtiği zaman kimsenin düşüncesine, özgürlüğüne hak tanıma mecburiyetini yok sayarak; kafasındakini herkese gerekirse şiddetle dayatmayı içine sindirebilecek bir anlayışta olduğunu, bu anlayışın tohumlarının Başbakan'ın o sözlerinin içinde gizli olduğunu üzüntüyle gördüm. Sen demokrasi diyeceksin, demokrasi adına hukuku inkar edeceksin... Demokrasi adına Anayasa'yı ihlal edeceksin, demokrasi adına yargıyı etkisiz kılmaya çalışacaksın; kendi yargını etkisiz kılabilmek için gidip yabancı ülkelerden şefaat isteyeceksin, ondan sonra bütün bunları demokrasi adına yaparken, demokratik hakkını kullanan bir milletvekiline karşı saldırıyı mazur görecek değerlendirmeler yapacaksın.''


Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,553 µs