En Sıcak Konular

NEW YORK'TA ''ERMENİ YALANLARIYLA MÜCADELE'' MİTİNGİ

19 Nisan 2008 09:40 tsi
NEW YORK'TA ''ERMENİ YALANLARIYLA MÜCADELE'' MİTİNGİ ABD'nin New York kentinde gelecek hafta sonunda, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının doğru olmadığını Amerikalılara anlatma amacıyla bir miting yapılacak.

NEW YORK - ABD'nin New York kentinde gelecek hafta sonunda, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının doğru olmadığını Amerikalılara anlatma amacıyla bir miting yapılacak.
     Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) himayesinde her yıl ''Genç Tükler Derneği'' tarafından organize edilen miting, bu yıl 26 Nisanda Times Meydanı'na çok yakın bir yerde ''Ermeni Soykırım Yalanlarıyla Mücadele ve Şehit Diplomatlarımızı Anma'' ismiyle düzenlenecek.
     Miting, 27 Nisan'da Times Meydanı'nda toplanması beklenen ABD'deki Ermeni diasporasının mitinginden 1 gün önce yapılacak.

NEW YORK'TA OSMANLI-TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ

     New York'ta Brooklyn belediye binasında Osmanlı-Türk müziği konseri verildi.
     Gecede konuşma yapan Brooklyn ilçesi Belediye Başkanı Türk dostu Marty Markowitz, "İstanbul'un Manhattan'ı Avrupa yakası, Brooklyn'i ise Asya yakası" dedi.
     Merkezi Boston'da olan müzik grubu "Dünya Ensemble" Carnegie Hall, Brooklyn Belediye Başkanlığı, New York Başkonsolosluğu ve "The Moon and Stars Project" tarafından organize edilen programda Osmanlı-Türk müziğini hem geleneksel, hem de çağdaş bir şekilde yorumladı.
     New York'un ünlü konser salonlarından Carnegie Hall'un "Küresel Karşılaşmalar" kültürel değişim programı çerçevesinde düzenlenen program büyük ilgi gördü.
     Brooklyn Belediye Başkanı Markowitz, konserden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Brooklyn'in New York kentindeki en büyük Türk nüfusuna ev sahipliği yaptığını belirterek 19 Mayısta Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali kapsamında Brooklyn belediye binasında geleneksel hale gelen "Türk Kültürü Gecesi" düzenleyeceklerini ve binaya Türk bayrağının çekileceğini söyledi.
     Kendini "Brooklynli, New Yorklu ve Türkiyeli" olarak gördüğünü söyleyen Markowitz, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar'ın New York'un en aktif konsolosu olduğunu söyledi.
     İstanbul'a iki kez gittiğini ve New York'a yeni döndüğünü söyleyen Markowitz, "Benim düşünceme göre İstanbul'un Manhatttan'ı Avrupa yakası, Brooklyn'i ise Asya yakası" diye konuştu.



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,962 µs