En Sıcak Konular

FELÇLİ KADIN HASTANIN TEDAVİSİNE BAŞLANDI

19 Nisan 2008 08:17 tsi
FELÇLİ KADIN HASTANIN TEDAVİSİNE BAŞLANDI Vakıf Gureba Hastanesi Başhekimi Dr. Turan Aslan, felçli bir kadının hastaneye yatırılmadığı yönündeki iddiaya ilişkin, ''aksaklığın giderildiğini ve hastanın gerekli tedavisine başlandığını'' bildirdi.

İSTANBUL - Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Turan Aslan, felçli bir kadının hastaneye yatırılmadığı yönündeki iddiaya ilişkin, ''aksaklığın giderildiğini ve hastanın gerekli tedavisine başlandığını'' bildirdi.
     Turan Aslan, Müzeyyen Boztaş (52) adlı felçli hastanın, dün saat 15.30 sıralarında hastanenin acil polikliniğine başvurduğunu ve vücudundaki, yatmaya bağlı yaralar nedeniyle tahlil ve incelemeleri yapıldıktan sonra plastik cerrahi servisine yönlendirildiğini anlattı.
     Buradaki asistanın, hastanın acil bir durumu olmadığını değerlendirerek, uzman bulunmadığı gerekçesiyle 1 gün sonraya randevu vermesi üzerine hastanın, yakınları tarafından sedyeyle hastane dışına çıkarıldığını ifade eden Aslan, bu sırada hasta yakınları ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşanmış olabileceğini kaydetti.
     Durumu öğrenince, Beylikdüzü'nde oturdukları için ulaşım zorluğu çekeceklerini düşünerek hastanın yatırılmamasına tepki gösteren hasta yakınlarıyla görüştüğünü dile getiren Aslan, daha sonra hastanın servise alındığını bildirdi.
     Aslan, olayın, asistanın hasta ve yakınlarının psikolojisini gözönüne almamasından kaynaklandığını ifade ederek, '''Asistan arkadaşımızın, hasta ve yakınlarının psikolojisine uygun davranışı sağlayamamasından ve 1 gün sonraya randevu vermek yerine hemen servise almamasından kaynaklanan aksaklığı giderdik. Hastanın gerekli tedavisine başlanmıştır'' diye konuştu.
     Gazetecilerin, ''Haberin yayınlandığı saatte hasta hastanede miydi?'' biçimindeki sorusu üzerine de Aslan, Müzeyyen Boztaş'ın o sırada hastanede tedavi altında olduğunu söyledi.
     Genelkurmay Başkanlığı'nın hastaya yardımcı olmak istediğini medyadan öğrendiğini belirten Aslan, şöyle devam etti:
     ''Hasta yakınını aradım. 'Hastaneden bir şikayetiniz, bir memnuniyetsizliğiniz var mı? Sayın Genelkurmay Başkanımız kol kanat germek istiyor. Buna ihtiyaç duyuyor musunuz?' diye sordum. 'Hayır, biz memnunuz. Tedavimizin yapıldığına inanıyoruz' dediler. Biz, her hastaya gösterdiğimiz müşfik, kol kanat gerici tavrımızı bu hastamız için de sürdüreceğiz.''

Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,081 µs