En Sıcak Konular

Yeni bir başörtüsü polemiği

3 Ağustos 2007 12:13 tsi
Yeni bir başörtüsü polemiği Sağ basın,MHP'yi, Nesrin Ünal'la eleştirirken,AKP'li Gülşen Orhan'ın aynı tavrı karşısında sesiz kaldı.

MHP'ye yakınlığıyla bilinen Ortadoğu gazetesi, 1999 seçimlerinden sonra Nesrin Ünal'ın parlamentoya girerken başını açmasını eleştiren sağ basının AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan'ın başını açması konusunda sessiz kaldığını belirtti.
Ortadoğu gazetesinin dünkü "Şimdi konuşun" başlıklı manşetinde, MHP'nin eski milletvekili Nesrin Ünal ile AKP'nin yeni milletvekili Gülşen Orhan örnekleri verilerek, sağ basının MHP hakkında daha önce türban kampanyası açtığı belirtildi. Haberde, şu ifadeler yer aldı:
"Seçim öncesi Vakit, Yeni Şafak, Star, Bugün, Zaman ve Türkiye gazetesi türban konusunda MHP'yi hedef alan karalama kampanyaları yaparken söz konusu AKP olunca suskunluğa büründüler.
Eski MHP Milletvekili Nesrin Ünal'ın 1999 seçimleri sonrası Meclis'e girerken başını açmasını, 'MHP türban sorununu milletvekilinin başını açarak çözdü' manşetleriyle çıkan gazeteler konu AKP'nin başörtülü milletvekili Gülşen Orhan olunca bunu gündemlerini bile almadılar. Orhan, Meclis'e nasıl geleceğini anlatırken 'Gerektiğinde başımı açarım' dedi."
Haberde, eski RP Milletvekili Merve Kavakçı'nın türbanlı olarak Meclis'e girmesinin neden olduğu krize da atıfta bulunularak, "MHP'yi milletvekilinin başını açtırdılar diye suçlayanlara, bir ABD vatandaşını Meclis'e başörtülü sokarak ülkeyi karıştıranlara tarihi bir ibret örneği" denildi.

 


 

 



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,922 µs