En Sıcak Konular

BUSH, BROWN İLE GÖRÜŞTÜ

17 Nisan 2008 23:45 tsi
BUSH, BROWN İLE GÖRÜŞTÜ ABD Başkanı George W. Bush, İran'ın nükleer zenginleştirme alanındaki bilgisini enerji üretiminden silah yapımına dönüştüremeyeceği açıklamasına karşı çıktığını söyledi.

WASHINGTON - ABD Başkanı George W. Bush, İran'ın nükleer zenginleştirme alanındaki bilgisini enerji üretiminden silah yapımına dönüştüremeyeceği açıklamasına karşı çıktığını söyledi.
     Bush, İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ı Beyaz Saray'da kabul ederek görüştü. Bush, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer faaliyetlerinin yalnızca sivil enerji programı amaçlı olduğu açıklamalarını reddetti ve Tahran yönetiminin güvenilmez olduğunu savundu.
     ABD Başkanı, İran'ın iddiaları doğru olsa bile bu bilgiyi askeri programa aktarmayacaklarını varsayımını naif bulduğunu ifade etti.
     Brown da İran'ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya almasına ilişkin uluslararası toplumun taleplerine uymaması durumunda yeni yaptırımlar uygulanması çağrısı için özür dilemeyeceğini söyledi.
     İngiltere Başbakanı Brown, ayrıca ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerine atıfta bulunarak, ABD ile İngiltere arasındaki ilişkilerin, yeni Başkanla da güçlü bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.
     Bush ve Brown'ın Beyaz Saray'daki buluşması, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'den sonra iki ülke ilişkilerinin yara aldığı görüşünü yalanlamış oldu.
     Brown, Bush'dan önce de Demokrat Parti'nin başkan adayları Hillary Clinton ve Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain ile bir araya geldi.


Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,518 µs