En Sıcak Konular

HRANT DİNK CİNAYETİNDE POLİSLERE SORUŞTURMA İZNİ

17 Nisan 2008 17:11 tsi
HRANT DİNK CİNAYETİNDE POLİSLERE SORUŞTURMA İZNİ İstanbul Valisi Muammer Güler, Hrant Dink'in öldürüldüğü olaya ilişkin müfettişlerin teklifi üzerine 1 şube müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 1 komiser ve 2 polis memuru hakkında soruşturma izni verdiğini bildirdi.

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, Hrant Dink'in öldürüldüğü olaya ilişkin müfettişlerin teklifi üzerine 1 şube müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 1 komiser ve 2 polis memuru hakkında soruşturma izni verdiğini bildirdi.
     Vali Güler, İstanbul Valiliği'nde düzenlenen okul protokolü imza töreni sonrasında bir gazetecinin ''Bugün bir gazetede Hrant Dink cinayetiyle ilgili İstanbul Emniyeti'nin gerçek dışı bir belge düzenlediği ve sizin de bu konuyla ilgili 6 kişi hakkında soruşturma izni verdiğiniz haberi yer alıyor'' şeklindeki sözleri üzerine şöyle konuştu:
     ''Hrant Dink cinayetinden sonra kamuoyunda da dile getirilen iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımız tarafından görevlendirilen müfettişler, bununla ilgili tedbirlerin alınıp alınmadığı konusunda bir araştırma yaptılar. Düzenlenen rapor valilik makamına gönderildi. Karar verildi. Bölge İdare Mahkemesi'nden iptal edildi. Müfettişler ikinci bir rapor düzenlediler. O raporda da yine İdare Mahkemesi'nde eksik incelemeleri nedeniyle yeniden iade edildi. Tarafıma gönderilen üçüncü rapor budur gazetede yer alan. Müfettişlerin teklifi üzerine 1 şube müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 1 komiser ve 2 polis hakkında ben soruşturma izni verdim. Orada alınması gereken tedbirleri almakta ihmal gösterdikleri iddiasıdır bu. Ama henüz daha bir soruşturma izni mahiyetindedir. Cumhuriyet Savcılığı gerekli araştırmayı yapacaktır. Bölge İdare Mahkemesi'ne gitmiştir. İtiraz da etti taraflar. Eğer mahkeme de bunu tasdiklerse Cumhuriyet Savcılığı bu iddialara göre davayı açacak veya açmayacaktır. Bundan sonraki boyutu adliyeyle ilgilidir.
     Yani daha önce alınan ve eksik inceleme nedeniyle iade edilen raporla ilgili bir karardır. Bu yeni bir karar değil.''
     Gazetecilerin ''Haberde, cinayet sonrasında sahte bir rapor düzenlendiği gibi bir ifade olduğunu'' dile getirmeleri üzerine de Güler, ''Bunların hepsi müfettiş dosyasında belirtilen ve haklarında inceleme yapılması gerektiğine dair olan, kararın gerekçelerinde yer alan hususlardır. Şu anda Bölge İdare Mahkemesi bunu değerlendiriyor. Bu konuyla ilgili kamu davası Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılırsa mahkeme bu iddiaları değerlendirecek. Şu anda kesinleşmiş bir şey yoktur. Dava açıldıktan sonra iddianamede bu hususlar dile getirilecektir'' dedi.
     Vali Güler, bir ön incelemenin söz konusu olduğuna da dikkat çekerek, kendisinin de bunun için soruşturma izni verdiğini anımsattı.


Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,466 µs