En Sıcak Konular

TÜZMEN: ''AB'YE GİRİNCE BIYIKLARIMI KESECEĞİM''

17 Nisan 2008 07:31 tsi
TÜZMEN: ''AB'YE GİRİNCE BIYIKLARIMI KESECEĞİM'' Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, arkadaşlarının ''İhracat 100 milyar doları geçince yürüyüşünüz değişti'' dediğini belirterek bunun ''doğru'' olduğunu söyledi.

BRÜKSEL - Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, arkadaşlarının ''İhracat 100 milyar doları geçince yürüyüşünüz değişti'' dediğini belirterek bunun ''doğru'' olduğunu söyledi.
     Belçika Türk İşadamları Derneği'nin (BETİAD) onuruna verdiği yemekte konuşan Tüzmen, Avrupa'daki Türk iş adamlarının ''Türkiye'nin medarı iftiharı'' olduğunu vurgulayarak ''Aldığınız binlerce yıllık öğreti doğrultusunda bir taraftan Türkiye'ye layık olmaya çalışırken, öbür taraftan bulunduğunuz ülkelerde iş dünyasına liderlik etmeye başladınız. 100 bin girişimci olarak 400 bin insan çalıştırıyorsunuz'' dedi
     Avrupalı Türk iş adamlarının yıllık 180 milyar dolara ulaşan Türkiye-AB ticaret hacmine on milyarlarca avro katkı yaptığını anlatan Tüzmen, ''kimsenin bunu kenarda bırakamayacağını'' kaydetti.
     Türkiye'nin AB standartlarını yakalaması, hatta geride bırakması gerektiğini belirten Tüzmen, ''Tabii ki AB yolu inişli çıkışlı. Türklerin yönü her zaman Batı olduğu için yılmadan devam edeceğiz, gayret göstereceğiz. Ne zaman olur bilmiyorum ama Türkiye AB'ye girince bıyıklarımı keseceğim'' şeklinde konuştu.
     Bakan Tüzmen, ''Avrupa'nın bize ihtiyacı var. Projeksiyonlara göre yüzyılın sonuna doğru İtalya'nın nüfusu 22 milyona, Almanya'nın nüfusu 25 milyona düşüyor. Onlar bizden vazgeçemez'' dedi.
     Türkiye'nin bu yıl 325 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşacağı tahmininde bulunan Tüzmen, ''Arkadaşlar (ihracat 100 milyar doları geçince yürüyüşünüz değişti) dediler. Doğrudur. İtalya'nın 1992 ve Holanda'nın 1993 yılındaki ihracat rakamlarına ulaştık. (İhracatta) en büyüklere çok yaklaştık. İyi devam ediyoruz. İhracatımız ithalatımızdan hızlı artıyor. OECD içinde Türkiye son 5 senenin ihracat artış şampiyonu. Artık ihracatımızda yüksek teknoloji açılımları var'' diye konuştu.
     Lobi gücü için Avrupalı Türklerin ticaretteki başarılarını siyaset ve bürokraside de göstermeleri gereğine işaret eden Tüzmen, ''Sizler sadece 50 yıllık, 250 yıllık değil, 5 bin yıllık anlı şanlı tarihin, dünya tarihine yazılmış bir milletin fertlerisiniz. Her zaman size desteğe hazırım. Kendinizi yalnız hissetmeyin'' dedi.
     Tüzmen, ''içerden ve dışardan büyük sıkıntılar yaşayan Türkiye'nin gümbür gümbür geldiğini'' ve bu yıl dünyada en çok ihracat yapan 20'nci ve en çok ithalat yapan 17'inci ülke olacağını dile getirdi.

Bu haber 236 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,732 µs