En Sıcak Konular

TERÖR ÖRGÜTLERİ VE UYUŞTURUCU GERÇEĞİ

16 Nisan 2008 11:15 tsi
TERÖR ÖRGÜTLERİ VE UYUŞTURUCU GERÇEĞİ Son 24 yılda terör örgütleriyle bağlantılı olduğu belirlenen 350 uyuşturucu kaçakçılığı olayında 4 ton 45 kilogram eroin, 22 ton 339 kilogram esrar, 710 kilogram kokain ele geçirildi.

ERZURUM - Son 24 yılda terör örgütleriyle bağlantılı olduğu belirlenen 350 uyuşturucu kaçakçılığı olayında 4 ton 45 kilogram eroin, 22 ton 339 kilogram esrar, 710 kilogram kokain ele geçirildi.
     Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın 2007 yılı raporunda, uyuşturucu madde kaçakçılığı olaylarının terör örgütleriyle ilişkisi bir kere daha gözler önüne serildi.
     Terör örgütlerinin uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı belirtilerek, 1984 yılından bugüne kadar terör örgütleri bağlantılı uyuşturucu kaçakçılığına yönelik 350 operasyon gerçekleştirildiği ve 783 kişinin yakalandığı bildirildi. Son 24 yıl içinde güvenlik kuvvetlerince PKK terör örgütünün yanı sıra ASALA, TKP/ML ve DHKP/C terör örgütleriyle bağlantılı olduğu tespit edilen uyuşturucu kaçakçılarına karşı yapılan 350 operasyonda 4 ton 45 kilogram eroin, 22 ton 339 kilogram esrar, 4 ton 305 kilogram baz morfin, 710 kilogram kokain, 8 kilogram afyon sakızı, 1 ton 80 kilogram soydum karbonat, 26 bin 190 litre asetik anhidrit, 377 bin 412 adet sentetik tablet ele geçirildiği, 2 de imalathane ortaya çıkarıldığı kaydedildi.
     2007 yılı içerisinde terör bağlantılı 7 kaçakçılık olayına yönelik operasyon yapıldığı ve terör bağlantısı tespit edilen uyuşturucu organizasyonlarının çökertildiği ifade edildi.
     Tamamı birbirinden farklı olan söz konusu uyuşturucu organizasyonlarının ortak noktasının terör örgütü PKK ile olan organik ilişkileri olduğuna dikkat çekilerek, geçen yıl 5 farklı ilde gerçekleştirilen terör operasyonlarında 307 kilogram eroin, 947 kilogram esrar, 40 bin adet ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildiği, 49 kişinin yakalandığı bildirildi.
     Roporda, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik özellikle PKK terör örgütünün Türkiye'de olduğu kadar yurt dışında da yoğun faaliyetlerinin bulunduğuna işaret edildi.

Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,905 µs