En Sıcak Konular

TOPTAN: ''YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ DAHA GERÇEKÇİ''

15 Nisan 2008 15:07 tsi
 TOPTAN: ''YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ DAHA GERÇEKÇİ'' TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''AB sürecini rahatlatacak yeni bir anayasa değişikliği daha gerçekçi bulunuyor. Hükümetin konuyla ilgili bir çalışması var'' dedi.

LJUBLJANA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''AB sürecini rahatlatacak yeni bir anayasa değişikliği daha gerçekçi bulunuyor. Hükümetin konuyla ilgili bir çalışması var'' dedi.
     Ulusal Meclis Başkanı France Cukjati'nin davetlisi olarak Slovenya'da bulunan Köksal Toptan, Cukjati ile yaptıkları görüşmede, parlamento, bölgesel sorunlar ve özellikle AB sürecini değerlendirme imkanı bulduklarını ifade ederek, ''Slovenya'nın, Türkiye'nin AB adaylığı sürecinde verdiği katkıyı şükranla karşılıyoruz. Bundan sonra hem dönem başkanlığında hem de sonraki katkıları bizim için çok önemli'' dedi.
     Görüşmede, Kıbrıs ile ilgili gelişmeleri de ele aldıklarını ifade eden Köksal Toptan, Kıbrıs'taki gelişmelerin Türkiye açısından büyük önem taşıdığını, KKTC'ye uygulanan izolasyonlar ile her çeşit ambargo kaldırılmadan Türkiye ile Rum yönetimi arasındaki sorunların ortadan kalkmasının zor olduğunu kaydetti.
     Daha sonra gazetecilerin, ''Türkiye'deki Anayasa değişikliğine'' yönelik sorularını yanıtlayan Köksal Toptan, şunları söyledi:
     ''Anayasa değişikliği konusunda görüş birliği var. Ancak, kapsamlı bir anayasa değişikliğinin çok zor olduğu anlaşılınca, özellikle AB sürecini rahatlatacak yeni bir anayasa değişikliği daha gerçekçi bulunuyor. Hükümetin konuyla ilgili bir çalışması var. Gerçekleşmezse eğer ortaya bir kriz çıkar ya da genel seçime gidilir mi? Takdir edersiniz ki seçim, demokrasilerde çok önemli bir anahtar. Ama çok sıklıkla başvurulması da doğru değildir. Şu anda Türkiye'de genel seçime gitme havası yoktur. Bunu ancak önümüzdeki gelişmeler ortaya çıkarır.''
     Toptan, AB dönem başkanlığını sürdüren Slovenya'dan, Türkiye'nin hazır olduğu 3 faslın bir an önce başlatılmasını da istedi.

Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,324 µs