En Sıcak Konular

BAHÇELİ: AK PARTİ DİYET ÖDEMEYE HAZIRLANIYOR

15 Nisan 2008 13:22 tsi
BAHÇELİ: AK PARTİ DİYET ÖDEMEYE HAZIRLANIYOR MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ve CHP'yi eleştirirken,301.Madde'nin değiştirilme çabalarına karşı çıktı.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ve CHP'yi eleştirirken, ''İki siyaset kutbunun çatışmasının ve karşılıklı istismar anlayışlarının, bugünkü çıkmaza sürüklenilmesinde büyük payı var. Bu iki gerilim kaynağının kayıkçı kavgasına benzeyen siyasi çekişmesi; rüşvet, melanet ve şeriatın kestiği parmak ekseninde gelişmekte, Yunan filozoflarının yargılanması, Atatürk üzerinden yapılan ucuz bir polemiğe dönüşerek sürmektedir'' dedi.
     Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesinde başlatılan hukuki süreçte bir ayın geride kaldığını anımsatarak, siyasette kısa sayılamayacak bu süre içinde siyaset kurumunun anlaşılması güç bir atalet sergilediğini, her yönüyle akıl, idrak ve basiret tutulması içine girdiğini öne sürdü.
     Bu oyun planı ve yol haritasının kilometre taşlarının, giderek açıklık kazandığını ifade eden Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
     ''Buna göre; önümüzdeki süreçte kontrollü ve bilinçli bir gerginlik siyaseti izlenmesi, yargının içerden ve dışardan baskı ve abluka altına alınmasına çalışılması, bu amaçla AB ve ABD'nin müdahalelerinin bir tehdit aracı olarak kullanılması ve bu puslu ortamda AKP'ye verilecek desteğin bir bedeli olarak reform adı altında AB'nin dayatmalarının sırayla hayata geçirilmesi öngörülmektedir. 
    Sayın Başbakan'ın, 'Siyasetin sorun çözme kapasitesinden' anladığının bu olduğu ortaya çıkmıştır. Bir taraftan zorlama bir gayretle sahte demokrasi kahramanlığı yapmaya çalışan AKP, öte yandan siyasi geleceğini kurtarmak hesabıyla AB'ye sığınmış, siyasi ömrünü uzatmak için etnik bölücülerden medet umar duruma düşmüştür. AKP'nin bu amaçla ödemeye hazırlandığı ilk diyetin, Türklük değerlerine hakareti serbest bırakmak olduğu anlaşılmıştır.''
     MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesinde yapılacak değişiklikle ''Türklüğe hakareti meşru sayarak, Avrupa'dan umduğu icazetin ve desteğin kaporasını ödemeyi göze aldığını'' söyledi. Bahçeli, ''Milliyetçi Hareket, aziz milletimize yönelik böyle bir suikastın içinde asla ve asla yer almayacaktır. Bu teklifle sonuna kadar mücadele edecektir'' diye konuştu.
     Kapatma davasına karşı AB'nin kayıtsız kalmayacağını ifade eden AB komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun, Türk yargısına gözdağı niteliğinde örtülü ikazda bulunduğunu ve bu şekilde hukukun üstünlüğünden ne anladığını kendince bir kere daha ortaya koyduğunu ifade etti.
     AK Parti'nin, AB sürecini yeniden ısıtacak, Avrupalı dostlarını mutlu edecek bir jest yapmaya hazırlandığını ifade eden Bahçeli, bu hafta Meclis gündemine gelecek olan 301. madde değişiklik teklifinin, ''böylesi bir basit hesabın ve muhtemel bir desteğin diyeti olarak karşılarına çıktığını'' öne sürdü.
     Bahçeli, ''Bu ilkesiz tavır ve gelişme ne üzücüdür ki Sayın Başbakanın ifadesi ile Türk demokrasisini daha da ileri taşıyacak bir adım olarak yorumlanmıştır'' diye konuştu.
     Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın tereddütlerle geçirilen ayların ardından, bir yasa değişikliği ile Türklüğe hakareti meşru sayarak, Avrupa'dan umduğu icazetin ve desteğin kaporasını ödemeyi göze aldığını iddia etti.


Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,436 µs