En Sıcak Konular

DİSK'TEN TBMM'YE PROTESTO FAKSI

15 Nisan 2008 12:38 tsi
DİSK'TEN TBMM'YE PROTESTO FAKSI DİSK Genel Başkanı Çelebi, TBMM'de görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili talepleri yerine getirilinceye kadar mücadelelerinin devam edeceklerini söyledi.

İSTANBUL - DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, TBMM'de görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili talepleri yerine getirilinceye kadar mücadelelerinin devam edeceklerini söyledi.
     Çelebi ve beraberindeki bazı sendika üyeleri, DİSK'in Şişli'deki genel merkezinden, Şişli Camisi karşısındaki PTT binasına kadar alkışlar eşliğinde, sloganlar atarak yürüdü.
     Postane binası önünde açıklama yapan Çelebi, TBMM'de görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile milletvekillerinin 2 yılda emekli olabildiklerini, ''gazi yardımı'' adı altında çeşitli katkılar alabildiklerini, çalışanların ise emekli olmak için 65 yaşı beklemek zorunda kaldıklarını ve sağlık hizmetlerinden de yararlanabilmek için katkı ödemesi gerektiğini söyledi.
     Tasarıyla başta gazeteciler olmak üzere, bazı meslek gruplarında fiili hizmet zammının kaldırıldığını, güncelleme katsayısıyla da emekli maaşlarının düşeceğini kaydeden Çelebi, ''Bir kez daha milletvekilleri ve hükümeti uyarıyoruz, bu yasayla ilgili taleplerimiz yerine getirilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.
     Çelebi, tasarı gerek TBMM'de iken, gerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önüne geldiğinde, gerekse Anayasa Mahkemesi'ne gidildiğinde mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ederek, tasarıyla ilgili 1 Mayıs'ta da etkin bir mücadele ortaya koyacaklarını dile getirdi.
     ''Bu yasaya karşı asla boyun eğmeyeceğiz'' diyen Çelebi, ''hakların gasbına göz yummayacaklarını ve yeni haklar kazanmak için savaşacaklarını'' söyledi.


Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,270 µs