En Sıcak Konular

İLHAN SELÇUK'A 4 ADET BY-PASS YAPILDI

14 Nisan 2008 20:01 tsi
İLHAN SELÇUK'A 4 ADET BY-PASS YAPILDI İlhan Selçuk'un, açık kalp ameliyatında kalbin sol kulakçığı ile sol karıncığı arasındaki kapağın tamir edildiği ve biri sol göğüs damarı, diğerleri bacaktan alınan toplardamarlarla 4 adet by-pass yapıldığı bildirildi.

İSTANBUL - Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un, açık kalp ameliyatında kalbin sol kulakçığı ile sol karıncığı arasındaki kapağın tamir edildiği ve biri sol göğüs damarı, diğerleri bacaktan alınan toplardamarlarla 4 adet by-pass yapıldığı bildirildi.
     İlhan Selçuk'un kalp ameliyatını gerçekleştiren ekibin başı Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesinden Doç. Dr. Atıf Akçevin, ameliyatın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:
     ''Ameliyat başlangıcından itibaren hastaya yoğun kalbi destekleyici tedavi verilmeye başlanmıştır. Açık kalp ameliyatı sırasında kalbin sol kulakçığı ile sol karıncığı arasındaki kapak tamir edilmiş ve biri sol göğüs damarı, diğerleri bacaktan alınan toplardamarlar olmak üzere 4 adet by-pass yapılmıştır. Bu sırada kalp adalesinde yaygın enfarktüs alanları olduğu görülmüştür. Ameliyatın sonuna doğru yardımcı dolaşım desteği sağlanarak yoğun kalp destekleyici ilaç tedavisi başlanmıştır.
     Kalbin genel durumunu daha emniyetle kontrol altında tutabilmek için göğüs kemiği kapatılmadan sadece cilt dikilerek hasta yoğun bakıma alınmıştır. Takip eden günler içinde genel durumu düzeldikten sonra göğüs kemiği kapatılıp, uyandırılacaktır.''
     Doç. Dr. Akçevin, ''ameliyatın başarılı geçip geçmediği'' sorusuna da ''Ameliyatın tam olarak başarılı geçtiğini söylemek için hastanın taburcu olması gerekir, ama bu süre içinde bizi üzecek derecede hayati parametrelerinde geriye gidiş gözlenmedi. Bu önemli. Umutluyum diyebilirim'' yanıtını verdi.

Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,367 µs