En Sıcak Konular

PIPPA BACCA İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ

14 Nisan 2008 16:43 tsi
PIPPA BACCA İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun cenazesi, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile Mor Çatı üyeleri tarafından Atatürk Havalimanına uğurlandı.

İSTANBUL - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ölü bulunan "Pippa Bacca" ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun cenazesi, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile Mor Çatı üyeleri tarafından Atatürk Havalimanına uğurlandı.
     Özel cenaze hizmeti veren şirketin Dolapdere'deki merkezinde toplanan Küresel BAK, ÖDP ve Mor Çatı üyeleri, ellerinde Pippa Bacca'nın fotoğraflarıyla "Pippa Bacca'nın barış mücadelesini yaşatacağız", "Tacizci, tecavüzcü, erkek şiddetine hayır" yazılı dövizler ve "Barış" yazılı flamalar taşıdılar.
     Burada basın açıklaması yapan ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, "Sevgili Pippa, şimdi burada barış bayraklarımızla seninleyiz. Barış için, adalet için, insanlık için buradayız. Savaşsız ve şiddetsiz bir dünya için buradayız" dedi.
     Törene katılan Bacca'nın ablası Antonietta Pasqualino da düşüncelerinin sorulması üzerine "Türk halkına gösterdiği bu yakınlıktan ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Söyleyeceklerimin hepsini söyledim. Şu an Pippa'yı İtalya'ya götürmem gerekiyor" diye konuştu.
     Sanatçı için cenaze töreninin Cumartesi günü Milano'da, büyüdüğü mahalledeki kilisede gerçekleştirileceğini söyleyen Pasqualino, "İtalya'da Türkler'i suçlayacaklar, sizin buna bir cevabınız var mı?" şeklindeki bir soru üzerine "Bu konuda öyle düşünmüyorum" yanıtını verdi.
     "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün olay için özür dilediğini belirten ve bundan haberi olup olmadığını" soran bir gazeteciye de Pasqualino, "Başbakana ve bütün Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra Türkiye'ye böyle trajik bir olay yüzünden değil, güzel bir tatil için gelirim" diye konuştu.
     Bacca'nın cenazesi daha sonra alkışlarla ve "Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun" sloganlarıyla uğurlandı.
     Bacca'nın cenazesi, bu akşam Atatürk Havalimanı'ndan uçakla ülkesine götürülecek.


Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,895 µs