En Sıcak Konular

BUSH VE GÜL'DEN, ATC'YE KUTLAMA MESAJI

14 Nisan 2008 07:29 tsi
 BUSH VE GÜL'DEN, ATC'YE KUTLAMA MESAJI ABD Başkanı George W. Bush ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amerikan-Türk Konseyinin (ATC) 27'inci yıllık konferansına birer kutlama mesajı gönderdi.

WASHINGTON - ABD Başkanı George W. Bush ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amerikan-Türk Konseyinin (ATC) 27'inci yıllık konferansına birer kutlama mesajı gönderdi.
     Bush, mesajında, ''1830 yılında ABD ile Türkiye arasında imzalanan ilk anlaşmadan beri, ülkelerimiz güven ve dostlukla bağlandı. Bugün, demokrasi ve güvenliği sağlama kararlılığımızı paylaşıyoruz ve dünyanın çevresinde barış ve istikrarı ilerletmek için yakın çalışıyoruz'' dedi.
     Bush, ATC konferansının iki ülke arasındaki önemli meseleleri konuşma ve ilişkileri güçlendirme için bir fırsat olduğunu da ifade etti.
     Bush, eşi Laura ile ''en iyi dileklerini gönderdiğini'' kaydetti.
    
     -GÜL'ÜN MESAJI-
    
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ATC'nin 27'inci yıllık konferansına gönderdiği kutlama mesajında , demokratik ve özgür dünyanın iki üyesi olarak Türkiye ve ABD'nin, ikili güvenlik ve savunma işbirliğiyle, yarım yüzyılı aşkın bir müttefik dayanışması temeline dayalı sağlam bir ortaklığa sahip olduğunu bildirdi.
     Gül, Türk-Amerikan ilişkilerinin geçen yıllar içinde olgunlaştığını, ''stratejik ortaklığa'' dönüştüğünü ve farklı coğrafyalarda farklı zorluklarla başa çıktığını kaydetti. Bu özel ilişkinin sağlam olduğunu belirten Gül, ''Çünkü Türkiye ve ABD, küresel refahın muhafazası ve dünyanın birçok yerinde barış, istikrar ve güvenliğin ilerletilmesi yönünde bilinçli bir seçim yaptı'' dedi.
     Gül, iki ülke arasındaki özel ilişkinin demokrasi, özgürlük, insan hakları, hukuk kuralları ve serbest piyasa ekonomisi gibi paylaşılan ilkelere dayandığını, stratejik ortaklığın sadece Türkiye ile ABD'nin çıkarlarına hizmet etmekle kalmadığını, bölgede ve onun ötesinde barış, istikrar ve güvenliğin korunmasına hizmet ettiğini kaydetti.
     Cumhurbaşkanı Gül, ''Bu ortaklık, yüz yüze olduğumuz birçok zorluk karşısında bugün her zamankinden daha önemli. Balkanlar'dan Orta Doğu'ya, Afganistan'dan Irak'a, terörizmle mücadeleden kitle imha silahlarının yayılmasına kadar, karşılıklı güvenliğimizle ilgili ciddi tehditler var'' ifadelerini kullandı.

Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,733 µs