En Sıcak Konular

''YESEVİ MEŞALESİNİ GELECEĞE DAHA GÜÇLÜ TAŞIYACAĞIZ''

8 Nisan 2008 15:59 tsi
''YESEVİ MEŞALESİNİ GELECEĞE DAHA GÜÇLÜ TAŞIYACAĞIZ'' Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Osman Horata,atama sonrasında üniversitenin ana kampüsününe bereberindeki heyetle ziyarette bulundu.

Ahmet Yesevi meşalesini geleceğe daha güçlü taşıyacağız
Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından,Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Osman Horata atama sonrasında üniversitenin ana kampüsünün bulunduğu Kazakistan'ın Türkistan şehrine,mütevelli heyet üyelerinden Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve Dr.Hakan Fidan ile beraber bir ziyarette bulundu.Ziyarette dikkat çeken diğer isimler arasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof.Dr.Mustafa İsen ve üniversitenin eski mütevelli heyet başkanı Namık Kemal Zeybek vardı.

Prof.Dr.Osman Horata üniversitenin çeşitli alanlarını gezerek üniversitedeki eksikliklere göz attı.Heyet üyeleri üniversitenin öğretim elemanları ve öğrenci temsilcileriyle ayrı ayrı toplantı düzenledi.Ayrıca heyet,üniversiteye adını veren Hoca Ahmet Yesevi'nin türbesine de ziyarette bulundu.

Horata: "Ahmet Yesevi meşalesini geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımak için göreve geldiğini kaydetti. Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde, atılan temeller üzerinde yeni tuğlalar örmek ve Ahmet Yesevi meşalesini geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımak amacıyla göreve geldiğini ifade eden Horata, şunları söyledi: "Kuruluşundan bu yana önemli mesafe katedilmesine karşılık, zamanın beklentilerini karşılamaktan uzak idari ve hukuki yapı, üniversitenin rekabet gücünü olumsuz yönde etkilemektedir. Bu güzide kurumun 21. yüzyılda Türk devlet ve toplulukları arasındaki bilimsel ve kültürel ilişkilerde güçlü bir köprü olabilmesi için gayret göstereceğiz."

Gökhan Çelik

gokhancelik@pravda.ru



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,586 µs