En Sıcak Konular

''ARTIK ATATÜRK'ÜN ARKASINA SAKLANMA''

13 Nisan 2008 15:03 tsi
''ARTIK ATATÜRK'ÜN ARKASINA SAKLANMA'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, "Artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın" diye seslendi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, "Artık Atatürk'ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın" diye seslendi.
Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'nde konuşan Erdoğan, hukuk sistemi ve demokrasi açısından önemli bir süreçten geçildiğini ifade ederek, gençlerden bu süreçte kimin ne söylediğini, ne yaptığını, nasıl bir duruş sergilediğini dikkatle izlemelerini istedi.
Demokratik siyasi hayatın temel unsurlarından biri olan ana muhalefet partisine de iyi bakılmasını isteyen Erdoğan, şunları kaydetti:
"Açıkça söylüyorum, laiklik Yüce Meclisimizin iradesiyle ve milletimize benimsetilerek Anayasaya girmiştir, CHP'nin dayatmasıyla değil. Bugün de milletimizin ekseriyeti laik devlet düzeninden yanadır, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, Cumhuriyetimizin temel niteliklerini benimsemiştir. Atatürk'ün ve Cumhuriyetimizin en önemli başarısı da budur. Aksi takdirde 84 yıllık Cumhuriyetimizin birikimine de Atatürk'e de laikliğe de Meclis iradesine de milletimize de büyük haksızlık yapmış oluruz. Milletimizin laiklikle bir problemi yok. Baykal'ın dayatmacı anlayışıyla problemi var."
Milletin, Cumhuriyeti her dönem aynı samimiyetle sahiplendiğini belirten Erdoğan, "Türkiye'de laikliğin oylanmasına ihtiyaç yoktur. Çünkü Sayın Baykal ve zihniyetinden başka, milletimizin laiklikten yana olduğu konusunda kimsenin şüphesi yoktur" dedi.

ERDOĞAN'DAN İTALYAN HALKINA BAŞSAĞLIĞI

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, barış elçisi olarak dolaşan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino'nun böyle bir muameleye tabi olmasına derinden üzüldüğünü belirterek, "Ben, gerek ailesine, gerekse İtalyan halkına baş sağlığı diliyorum. İnanıyorum ki ülkemizde de yargı gerekli değerlendirmelerini yapıp, ondan sonra en adil kararını bu noktada verecektir" dedi.
     Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan Katar'a hareketinden önce yaptığı açıklamada, Gebze yakınlarında ölü bulunan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino'ya ilişkin, ''Türkiye'nin Avrupa'daki imajını zedeler mi'' sorusunu yanıtlarken, şöyle konuştu:
     ''Buna hangi kelimeyi seçeceğimi bilemiyorum. Yani buna alçakça mı dersiniz, canice mi dersiniz, hunharca mı dersiniz, vahşet mi dersiniz. Seçilebilecek kelimelerin bu noktada en üst tonda olanı neyse onunla değerlendirilecek bir hadise. Maalesef buna seçilecek kelime noktasında acze düşüyorum.
     Özellikle emniyet teşkilatımıza çok çok teşekkür ediyorum. Yani bu kadar kısa sürede failin bulunmuş olması bizim açımızdan tabii önemliydi, başarılı bir netice. Fakat, bu noktada ben gerek nişanlısına, gerekse kız kardeşine yaklaşımları nedeniyle ayrıca çok teşekkür ediyorum. Hakikaten dünya gerçeklerini görerek yaptıkları bir yaklaşım var. Bu insani yaklaşımları her türlü takdirin üstündedir.
     Fakat, ne olursa olsun ortadaki bir insan canıdır. Böyle bir vahşi bir uygulamanın kurbanı olmuştur. Hele hele bir barış elçisi olarak dolaşan bir sanatçının böyle bir muameleye ne yazık ki tabi olması, bizleri derinden üzmüştür. Ben, gerek ailesine, gerekse İtalyan halkına başsağlığı diliyorum. İnanıyorum ki ülkemizde de yargı gerekli değerlendirmelerini yapıp, ondan sonra en adil kararını bu noktada verecektir.''



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,538 µs