En Sıcak Konular

ŞAHİN: 301. MADDE BU HAFTA TBMM'DE

13 Nisan 2008 14:00 tsi
ŞAHİN: 301. MADDE BU HAFTA TBMM'DE Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesiyle ilgili değişiklik teklifinin bu hafta TBMM'de ele alınacağını belirtti...

ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesiyle ilgili değişiklik teklifinin bu hafta TBMM'de ele alınacağını belirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanımıza, 'böyle bir düzenleme yapılıyor yetkisini size veriyoruz' denince, karşı çıkmamış'' dedi.
     Kanal 24 televizyonu canlı yanınına katılan Şahin, TCK'nın 301. maddesindeki değişiklikle ilgili sorular üzerine, değişiklikle ilgili çalışmanın 2 yılı aşkın süredir devam ettiğini, maddenin ifade özgürlüğünü zedelemeyecek şekilde yeniden ele alınmasının gündeme geldiğini kaydetti.
     Bu süreçte gelen tüm önerilerin derlendiğini ve değişiklik teklifinin hazırlandığını anlatan Şahin, ''Maddede şimdi 8. kez değişiklik yapıyoruz, inşallah son olur, çare olur'' dedi. Şahin, 301. maddeyle ilgili düzenleme yapılırken uluslararası standartların da yakalanması gerektiğini ifade etti.
     Bir milletvekili arkadaşının hazırladığı değişiklik teklifinin bu hafta TBMM'de komisyonlarda ele alınacağını belirten Şahin, komisyonlarda da teklif üzerinde değerlendirmeler yapılacağını söyledi.
     Teklifteki, ''bu maddeden dava açılabilmesinin Cumhurbaşkanı'nın iznine bağlı olması'' yönündeki düzenlemenin eleştiriler aldığını anımsatan Şahin, Batılı ülkelerde de cumhurbaşkanının iznine tabi olan bu tür uygulamalar bulunduğunu anlattı.
     Şahin, teklif hazırlanırken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e konunun aktarıldığını belirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanımıza, 'böyle bir düzenleme yapılıyor yetkisini size veriyoruz' denince, karşı çıkmamış'' diye konuştu.
     Mehmet Ali Şahin, aslında 301. maddenin, kurumlara yapılan hakareti cezalandırıldığını, bu nedenle maddedeki, ''Türklük'' yerine ''Türk milleti'' ibaresinin getirildiğini anlattı.
     Teklifin TBMM'de görüşüleceği süreçte de her türlü öneriye açık olduklarını belirten Şahin, söz konusu teklifin, Basın Konseyi'nin önerdiği teklife çok yakın olduğunu, yüzde 90 paralellik gösterdiğini kaydetti.
     Bir soru üzerine anayasa değişikliği çalışmalarına da değinen Şahin, 22 Temmuz seçimlerinden önce yeni bir anayasa vaadinde bulunduklarını ve çalışmalara seçimden sonra başladıklarını anlattı. Şahin, hazırlanan taslağın değerlendirildiğini, henüz AK Partinin metni denecek bir metnin ortaya çıkmadığını söyledi.
     Bu çalışmalar yürürken, AK Parti'nin kapatılması istemiyle dava açıldığını anımsatan Şahin, partinin yetkili organlarının savunma yapacağını, iddialara karşı neler söyleneceğinin ortaya çıkacağını belirtti.
     AK Parti iktidarı döneminde, Cumhuriyet'in temel niteliklerinin daha da güçlendiğini düşündüğünü söyleyen Şahin, şunları kaydetti:
     ''Sivas'tan öteye geçemeyen siyasi partilerin Cumhuriyet için bir risk oluşturduğunu düşünüyorum. Ülkenin belirli yerlerine gidip miting dahi yapamayan siyasi partilerin aslında rejim için bir tehdit olduğunu düşünüyorum.''


Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,680 µs