En Sıcak Konular

BARROSO: DAHA DA DERİN BİR SAYGIYLA AYRILIYORUM

12 Nisan 2008 15:30 tsi
BARROSO: DAHA DA DERİN BİR SAYGIYLA AYRILIYORUM AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye'den, ''Türkiye'nin başardığı her şeye karşı daha da derin bir saygıyla'' ayrıldığını belirtti...

İSTANBUL - AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye'den, ''Türkiye'nin başardığı her şeye karşı daha da derin bir saygıyla'' ayrıldığını belirterek, ''Ve gelecekte birlikte daha da büyük işler başaracağımıza kesinlikle inanıyorum'' dedi.
     İstanbul'dan ayrılmadan önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde basın toplantısı düzenleyen Barroso, Türkiye'den ayrılmadan önce Türkiye ile AB'nin ortak geleceğine vurgu yapmak istediğini yineleyerek, Türkiye'nin geleceğine ilişkin çok önemli meselelerin tartışıldığı, çok kritik bir döneme gerçekleşen bu ziyaretin Türkiye-AB ilişkileri açısından verimli geçtiği görüşünde olduğunu söyledi.
     Türkiye'de siyasal, ekonomik ve sosyal reformlar konusunda büyük tartışmaların yaşandığını bildiğini kaydeden Barroso, yaptığı görüşmeler sırasında hem Türkiye için, hem de Türkiye'nin AB üyeliğine daha yakınlaşması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin yanı sıra Türkiye'deki tüm siyasi güçlere reformları desteklemeleri yönünde teşvik mesajlarını sunduğunu bildirdi.
     Barroso, bu süreçte sadece yetkililer tarafından değil, hem Türkiye'deki, hem de AB üyesi ülkelerdeki halkın güven ve gerçek bir siyasi irade göstermesi gerektiğini vurguladı.
     AB'nin, aday ülke olan Türkiye'deki gelişmelere kayıtsız kalamayacağını ifade eden Barroso, ''Ortak geleceğimize bağlıyız. Türkiye'deki mevcut duruma ilişkin görüşlerimizi açıklıkla dile getirmemizin nedeni de budur'' dedi.
     Barroso, burada mevcut siyasi durum ve gelecek perspektifine ilişkin olarak çok farklı görüşleri dinleme fırsatına sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''Reformlara bağlı olan herkese, bu reformlara devam edilmesi için, sadece siyasi alanda değil, aynı zamanda toplumsal alanda da gerekli mutabakat ortamını oluşturmaları konusunda teşviklerimi sunmak isterim. Bizim bakış açımızdan şunu açıkça belirtmek isterim: AB, tam üyelik müzakerelerine bağlıdır ve Türkiye'de ülkelerini AB üyeliğine taşımak isteyen herkesin desteğini büyük bir memnuniyetle kabul etmektedir.''

Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,752 µs