En Sıcak Konular

KAYBOLAN İTALYAN SANATÇI ÖLÜ BULUNDU

12 Nisan 2008 09:00 tsi
KAYBOLAN İTALYAN SANATÇI ÖLÜ BULUNDU Milanolu sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo, ilçenin Tavşanlı Köyü Sarıbayır mevkisindeki ormanlık alanda ölü bulundu.

KOCAELİ - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde görüldükten sonra kaybolduğu söylenen Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki Milanolu sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo, ilçenin Tavşanlı Köyü Sarıbayır mevkisindeki ormanlık alanda ölü bulundu.
     Bacca, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile birlikte gelinlik giyerek 8 Mart 2008'de Milano'dan yola çıkmıştı. İki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak, Tel Aviv'e ulaşmayı hedefliyordu. 19 Mart'ta İstanbul'da birbirlerinden ayrılan iki sanatçı, farklı güzergahları izlemelerinin ardından Beyrut'ta yeniden buluşmayı planlamıştı.
     Ancak Bacca'dan, 31 Mart'ta İtalya'daki arkadaşına SMS atmasının ardından bir daha haber alınamamıştı. Sanatçının en son Gebze'de görüldüğü ve kredi kartıyla son harcamayı 31 Mart'ta öğle saatlerinde Gebze'de yaptığı belirtilmişti.
    
     -Sorgunun ardından ulaşıldı-
    
     Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki Milano'lu sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun cesedine en son birlikte görüldüğü saptanan sabıkalı M.K'nın sorgusunun ardından ulaşıldığı bildirildi.
     Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 08 Nisan 2008 tarihinde basında Giuseppina Pasqualino di Marineo adlı İtalyan uyruklu sanatçının Türkiye'de kaybolduğuna ilişkin haberlerin ihbar kabul edilerek, aynı gün Kocaeli dahilinde soruşturmaya başlandığı bildirildi.
     Açıklamada, ''Marineo'nun 08 Mart 2008 tarihinde 'dünya barışına dikkat çekmek, gündeme getirmek ve sembolize etmek' amacıyla üzerine giydiği barışı temsilen beyaz gelinliği andırır bir elbise ile İtalya'dan Tel Aviv'e kadar otostop yaparak, gitmek üzere yola çıktığı medyadaki haberlerden öğrenildi. Marineo'nun kızkardeşi Antonia Giuseppina Pasgualino di Marineo ve nişanlısı Giovanni Chiari'nin, İstanbul'da bulundukları bilgisinin alınması üzerine 08 Nisan 2008'de Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne davet edilerek müracaatları alındı. Marineo'nun Gebze ilçesi D-100 Karayolu MC Donalds civarında sadece eşkali belirlenebilen bir erkek şahısla birlikte görüldüğü bilgisine ulaşılması üzerine görevlilerimizce yürütülen titiz çalışmalar sonucunda elde edilen eşkalin hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan M.K'ya ait olduğu tespit edilmiştir.
     Şahıs ele geçirilmiş, yapılan soruşturma ve kısa ön mülakat akabinde yer göstermesi üzerine Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun cesedi, Gebze ilçesi Tavşanlı Köyü Ballı Kayalar mevkisinde bulundu''denildi. Açıklamada, soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.
    
     -Ceset Adli Tıp Kurumuna gönderildi-
    
     Sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
     Gebze Devlet Hastanesi morgundan alınan Marineo'nun cesedi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait cenaze arabasıyla İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
     Hastanede bulunan sanatçının kız kardeşi Antonia Giuseppina Pasgualino di Marineo ile nişanlısı Giovanni Chiari'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi, bir otomobille cenazeyi takiben İstanbul'a gitti.
     10-11 günlük olduğu tahmin edilen cesedin kısmen çürüdüğü öğrenildi.
    
     -Cenaze 14 Nisan'da götürülecek-
    
     Sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun kız kardeşi Antonia Giuseppina Pasgualino di Marineo, cenazeyi, 14 Nisan Pazartesi İtalya'ya götürmeyi düşündüklerini söyledi.
     Gebze Emniyet Müdürlüğü önünde, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Antonia, ilçenin Tavşanlı Köyü Ballıkayalar mevkisinde çalılar arasında cesedi bulunan ablası Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'yu, 8 Mart 2007'de Milano'dan ailece uğurladıklarını söyledi.
     Bu tarihten sonra ablasıyla görüşmediğini söyleyen Antonia, cesedi Gebze Devlet Hastanesi morgunda teşhis ettiğini belirtti.
     Cenazeyi yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından 14 Nisan Pazartesi İtalya'ya götürmeyi düşündüklerini dile getiren Antonia, olaya duyarlılıklarından ve şüpheliyi yakalamada gösterdikleri gayretten dolayı güvenlik güçleri ile İtalyan Konsolosluğuna teşekkür etti.
     Bu arada, Antonia ve beraberindekilerin Gebze Emniyet Müdürlüğünden ayrılmasının ardından gözaltında bulunan şüpheli M.K. sağlık kontrolünden geçirilmek için hastaneye götürüldü.

ZANLI, SANATÇININ CEP TELEFONU SAYESİNDE YAKALANDI

TORİNO - Pippa Bacca ismiyle tanınan 33 yaşındaki İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino'nun di Marineo'nun katil zanlısı M.K'nın, sanatçının cep telefonu sayesinde yakalandığı öğrenildi.
     İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Stefano Canzio, İtalyan haber ajansı ANSA'ya yaptığı açıklamada, M.K'nın cinayeti itiraf etmesi nedeniyle tutuklandığını söyledi.
     Canzio'nun verdiği bilgiye göre, M.K'nın Türk emniyet birimleri tarafından yakalanmasında Bacca'ya ait cep telefonu cihazı kilit rol oynadı. M.K'nın cinayeti işledikten ve Bacca'ya ait kimlikleri yakmasının ardından sanatçının cep telefonuna kendi SIM kartını takarak kullanmaya başladığını belirten Canzio, Türk polisinin de cep telefonu cihazını takip ederek, zanlının yerini kolayca saptayarak yakaladığını anlattı.
     Gebze Devlet Hastanesine kaldırılan cesedin, Giovanni Chiari ile kızkardeşi Antonietta Pasqualino di Marineo tarafından Pippa Bacca olarak teşhis edildiğini kaydeden Canzio, adli tıp uzmanlarının otopsi çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

ÖLÜ BULUNAN SANATÇININ KARDEŞİNDEN TEŞEKKÜR

TORİNO - Türkiye'de kaybolmasının ardından Gebze yakınlarında ölü bulunan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun kız kardeşi Antonietta, arama çalışmaları konusundaki gayretlerden dolayı İtalyan ve Türk yetkililere teşekkür etti.
     Antonietta Pasqualino, İtalyan Haber Ajansı ANSA'ya İstanbul'dan verdiği demeçte, ''Herkese teşekkür etmek istiyorum. Türkiye'deki İtalyan büyükelçiliğine ve konsolosluğuna, Türk polisine verdikleri destekten dolayı müteşekkiriz. Ama, umutsuz biçimde kız kardeşimi aradığımız sırada bize büyük yakınlık göstermiş olan tüm Türk halkına da teşekkür ediyorum'' dedi.
     Daha çok Pippa Bacca adıyla tanınan İtalyan sanatçının Milano'daki kardeşi Rosalia ise kız kardeşinin ölü bulunduğu haberini medya aracılığıyla öğrendiklerini söyledi.
     Rosalia, Bacca'nın nişanlısı Giovanni Chiari ile kız kardeşi Antonietta Pasqualino'nun Türkiye'de olduklarını da anımsatarak, ''Haber karşısında ben ve annem, şaşkına döndük ve ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Olaydan, haberi internetten okuyan dostlarımızın telefonuyla haberdar olduk. Şu an için Antonietta ve Pippa Bacca'nın nişanlısı Türkiye'de. Antonietta'dan daha ayrıntılı haber bekliyoruz. Ne yapacağımıza daha sonra karar vereceğiz'' diye konuştu.

PASQUALİNO AİLESİ CESEDİ TEŞHİS İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

TORİNO - İtalya'daki medya kuruluşları, Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun 31 Martta İstanbul'da kaybolmasının ardından Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Tavşanlı Köyü Ballı Kayalar mevkisindeki ormanlık alanda ölü olarak bulunmasını son dakika haberi olarak verdi.
     İtalya'nın ulusal Haber Ajansı ANSA, Pippa Bacca adıyla tanınan 33 yaşındaki sanatçının cesedinin bulunmasını TSİ 00.21'de, ''Türkiye'de kaybolan Milanolu ölü olarak bulundu'' başlığıyla buyurdu.
     İstanbul'daki İtalyan Başkonsolosluğu'na atfen verilen haberlerde ise Bacca'nın, Milano'da oturan ailesinin, kızlarının cesedini teşhis için Türkiye'ye gidecekleri duyuruldu.

İNTERNET SAYFASINA TAZİYE MESAJLARI GELMEYE BAŞLADI

TORİNO - Türkiye'de kaybolan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino'nun di Marineo'nun, Gebze yakınlarındaki bir ormanlık arazide ölü olarak bulunduğuna ilişkin haber üzerine, ''Gelinler Seyahatte'' projesinin internet sitesine taziye mesajları gelmeye başladı.
     Haber sayfasında ziyaretçilerin mesajlarına ayrılan ''Pano'' bölümünde, daha çok Pippa Bacca adıyla tanınan sanatçının ölü olarak bulunduğu haberini, taziye mesajıyla duyuran bir Türk ziyaretçiye, ''Luciano'' adlı bir İtalyan ise, ''Bir kişinin yaptığı bir iş yüzünden sizin ve ülkenizin utanç duyması gerekmiyor'' mesajıyla karşılık verdi.
     Bacca ve Silvia Moro adlı iki kızın, barış mesajı verme amacıyla, gelinlik giyerek otostop yöntemiyle Balkanlar ve Türkiye üzerinden Filistin'e ulaşma projelerini, tanıtım amacıyla oluşturulan internet sayfasının girişinde henüz ölüm haberine yer verilmemesine karşın, açılan ''Pano'' bölümüne, taziye mesajlarının bırakılmaya başlanması dikkat çekti.
     Müge adlı bir Türk de gönderdiği mesajda duygularını şu sözlerle dile getirdi:
     ''Cesedinin bulunmuş olduğunu az önce televizyondan öğrendim. Ne kadar üzgün olduğumu anlatamam. Ülkem adına utanıyorum. Tüm kalbimle, ona bunu yapan veledi zinanın bir an önce yakalanmasını diliyorum. Ailesine ve arkadaşlarına sabır niyaz ediyorum. Dualarım sizlerle''.

 

 



Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,516 µs