En Sıcak Konular

BARROSO: ''İÇ SİYASİ TARTIŞMALARDA TARAF OLAMAYIZ''

11 Nisan 2008 22:22 tsi
BARROSO: ''İÇ SİYASİ TARTIŞMALARDA TARAF OLAMAYIZ'' Barroso, Bilgi Üniversitesinde, Küresel Sorunlar Platformu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

İSTANBUL - AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, ''Brüksel'den verilen mesajlardan, Türkiye'de herhangi bir partiyi desteklediğimiz sonucu çıkmasın. Biz, Türkiye'yi destekliyoruz. Türkiye'nin iç siyasi tartışmalarında taraf olmayı hiçbir şekilde istemeyiz'' dedi.
     Barroso, Bilgi Üniversitesinde, Küresel Sorunlar Platformu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.
     Türkiye'nin şu anda AB'nin genişleme sürecinin odağında yer aldığını dile getiren Barroso, ''Amacımız, Türkiye'nin AB'ye tam üye olmasıdır. Bunun, eşit haklarla ve sorumluluklarla gerçekleşmesidir. Günümüz ve geleceğimiz birbirine girmiş şekildedir. Türkiye'nin ve AB'nin ortak bir kaderi vardır. Bu, her iki tarafın da lehinedir'' diye konuştu.
     Barroso, ekonomik ilişkiler, güvenlik, enerji gibi pek çok örnekte, Türkiye'nin üyeliğinin büyük önem taşıdığının görüldüğünü ifade etti.
     Türkiye'nin tam olarak AB standartlarına ulaşmasında ifade özgürlüğünün de büyük önem taşıdığını dile getiren Barroso, 301. maddede değişiklik için bir tasarı hazırlanmış olduğunu öğrenmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
     Türkiye'de başörtüsü gibi sorunların, Türkiye demokrasisinin üstesinden gelmesi gereken meseleler olduğunu dile getiren Barroso, inançların, ifadelerin özgür olmasının büyük önem taşıdığını aktardı.
     AB içerisinde uzlaşma kültürünün büyük önem taşıdığını, ancak farklı görüşlerin de birbirleriyle çatışabilmesine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Barroso, Türkiye'deki tartışmaları da büyük bir ilgi ve dikkatle izlediklerini kaydetti.
     Barroso, Türkiye gibi çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede demokrasi ve laikliğin olabileceğinin gösterilmesinin, farklı siyasi kültür ve medeniyetler için de ilham kaynağı olacağını, bütün bunların ortak Avrupa projesine de katkı sağlayacağını ifade etti.
     Türkiye'nin aktif bir şekilde reform sürecini devam ettirmesi ve vatandaşların da bu süreci anlamasını sağlaması gerektiğini dile getiren Barroso, ''Türkiye ve AB'nin geleceğine umutla bakıyorum. Ortak bir geleceğimiz var'' dedi.


Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,209 µs