En Sıcak Konular

BAŞBUĞ: OPERASYONLAR KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

11 Nisan 2008 16:00 tsi
BAŞBUĞ: OPERASYONLAR KARARLILIKLA DEVAM EDECEK KKTC'de bulunan Orgeneral Başbuğ, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK) Karargahında, KTBK üst düzey personelinin de bulunduğu toplantında basın açıklaması yaptı.

LEFKOŞA - Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), yurt içinde ve yurt dışında terör örgütü bulunduğu bütün bölgelerde etkisiz hale getirilinceye kadar, operasyonlara büyük bir kararlılıkla devam edeceğini'' bildirdi.
     KKTC'de bulunan Orgeneral Başbuğ, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (KTBK) Karargahında, KTBK üst düzey personelinin de bulunduğu toplantında basın açıklaması yaptı.
     Açıklamasında, terörle mücadeleye değinen Orgeneral Başbuğ, şubat ayında Irak'ın kuzeyine yapılan askeri operasyonun başarısının altında ''hesaplı risk'' yattığını vurguladı.
     ''Operasyonun ne zaman, nereye, hangi birliklerle ve ne kadar süreli olarak icra edileceğinin aralık 2007'de belirlendiğine'' işaret eden Orgeneral Başbuğ, operasyon birliklerinin, kışlalarından büyük bir gizlilik içerisinde 21 şubat günü ''ileriye yanaştığını ve aynı gece de operasyonun icrasına başlandığını'' kaydetti. Orgeneral Başbuğ, ''bunu, ne bölücü terör örgütünün ne de medyanın tespit edebildiğini'' vurguladı.
     TSK'nın, yurt içinde ve yurt dışında terör örgütü bulunduğu bütün bölgelerde etkisiz hale getirilinceye kadar, operasyonlara büyük bir kararlılıkla devam edeceğini bildiren Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu:
     ''Sınır ötesi operasyon dışında, güvenlik kuvvetleri 2008 yılı içerisinde, yurt içinde icra etmiş olduğu operasyonlar neticesinde 51 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Yine aynı dönemde 46 terörist sağ olarak ele geçirilirken, 41 terörist de kendiliğinden teslim olmuştur.
     Özellikle bu operasyonlarla örgütün Şırnak'ın Küpeli, Bestler, Dereler ve Tunceli, Bingöl bölgelerinde bulunan unsurlarına çok büyük darbeler vurulmuştur.
     Örgüte mensup teröristler ve destekleyicileri için tek çıkar yol vardır, o yol da Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olmak ve yüce Türk adaletinin karşısına çıkmaktır.''

TERÖRLE MÜCADELEDE KARAMSARLIĞA YER YOKTUR

     Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, terörle mücadelenin bir süreç olduğunu, bu sürecin, zor ve acılı olduğunu, sabır ve kararlılık istediğini belirterek, ''Bu mücadelede hiçbir zaman karamsarlığa yer yoktur. Karamsar düşüncelerin ifadesi, örgüte yardımıyla eş anlamlıdır'' dedi.
     Orgeneral Başbuğ, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) karargahında yaptığı basın açıklamasında, bir ülkedeki terör örgütünün, dışarıdan destek almadan varlığını devam ettirmesinin olanaksız olduğunu vurgulayarak, terör örgütüne destek verdikleri için uyardıkları birçok ülkenin dolaylı veya dolaysız terör örgütüne destek vermeye devam ettiğini bildirdi. Orgeneral Başbuğ, Kıbrıs'ın güneyinde bulunan bazı terör örgütü destekçileri tarafından, örgütün dağ kadrosuna eleman temin edildiği ve bölücü örgüte maddi destek sağlandığının bilindiğini kaydetti.
     Şubat ayı içerisinde Irak'ın kuzeyine yapılan askeri harekatla ilgili detaylı bilgi veren Orgeneral Başbuğ, operasyona ilişkin kendisine yöneltilen soruların başında, ''harekatta elde edilen bu üstün başarının'' nelere dayandığı sorusu geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:
     ''Operasyonun başarısının altında, alınan hesaplı risk yatmaktadır. Komutanlar, gerektiği zamanlarda hesaplı riskleri de alabilmelidir. Hesaplı risklerin esas itibariyle iki nedenle alınır: bölücü terör örgütü üzerinde baskın tesiri yaratarak,bölücü terör örgütüne en etkili darbeyi vurmak, operasyonu en az zayiatla tamamlamak. Bu nedenlerle operasyonun bölücü terör örgütünün en hazırlıksız olduğu, beklemediği zaman ve yerde icra edilmesi planlanmıştır.''
     ''Operasyonun ne zaman, nereye, hangi birliklerle ve ne kadar süreli olarak icra edileceğinin, aralık 2007 ayında belirlendiğini'' belirten Başbuğ, ''Bu belirleme tamamen kendi istihbarat birimlerimizin elde ettiği bilgilere dayalı olarak yapılmıştır. Operasyonun icrası sürecinde kendi istihbarat vasıtalarımızın ve ABD istihbarat vasıtalarının elde ettikleri bilgiler kullanılmıştır'' dedi.
     Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Başbuğ, operasyonla ilgili olarak, şunları söyledi:
     ''Bu operasyon; bölücü terör örgütü üzerinde, bugüne kadar hiçbir operasyonda elde edilemeyen derecede bir baskın tesiri yaratarak; operasyon bölgesinde bulunan ve bölgeye takviye olarak gelen toplam 350'ye yakın teröristin 240'ını etkisiz hale getirerek ki bu netice yüzde olarak bölgedeki teröristlerin yüzde 70'inin etkisiz hale getirilmesidir, bu da bugüne kadar operasyonlarda elde edilen en büyük yüzdedir,
     Bölücü terör örgütü unsurlarına unutamayacağı bir darbe vurarak, derin kar ve şiddetli soğuklarda terör örgütleriyle mücadele tarihine emsalsiz bir örnek olarak geçmiştir.
     Bu operasyonu icra edenlerle Türk ulusu ve Türk ulusunun dostları gurur ve sevinç duymalıdır. Farklı tarafta ve düşüncede olanlarınsa endişe duymasından tabii bir şey olamaz.''



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,407 µs