En Sıcak Konular

BAHÇELİ'DEN MHP TEŞKİLATINA GENELGE

11 Nisan 2008 12:16 tsi
BAHÇELİ'DEN MHP TEŞKİLATINA GENELGE Bahçeli, il ve ilçe teşkilatlarına genelge göndererek, siyasi tahrik, kışkırtma ve saldırılara kapılınmamasını ve provokatif olaylardan uzak durulmasını istedi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il ve ilçe teşkilatlarına genelge göndererek, siyasi tahrik, kışkırtma ve saldırılara kapılınmamasını ve provokatif olaylardan uzak durulmasını istedi.
     MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Bahçeli, genelgesinde, küresel gelişmelerin Türkiye'nin aleyhine şekillendiğini, Türk milletinin birlik ve beraberliğiyle Türk devletinin bütünlüğünün üzerindeki risk ve tehditlerin kırılma noktasına dayandığını savundu.
     Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin, her yönden etkisini hissettiren tehlikeler karşısında savunmasız hale geldiğini ve tarihinin en kritik dönemeçlerinden birine yaklaştığını iddia eden Bahçeli, ''yeni dönem açısından telafisi mümkün olmayan en büyük afetin, Türkiye'nin bölünmesi ve bin yıllık Türk milli birliğinin ve kardeşliğinin parçalanması olacağını'' öne sürdü.
     MHP'lilerin geçmişte sahnelenen tahrik ve tuzaklara kapılmadığını ve kendilerini sağduyu, sabır ve sükunetten uzaklaştıracak bütün senaryoları boşa çıkardığını kaydeden Bahçeli, ''Son günlerde yaşanan olayların ışığında bakıldığı zaman, geçtiğimiz yıllarda kavga ve gerilimlere taraf ve alet olmayan, karanlık sokaklardan uzak durarak ülkemizi küresel oyunlardan koruyan milliyetçi hareketin önüne yeni tuzakların konulmak istendiği anlaşılmaktadır'' dedi.
     Bahçeli, son günlerde yaşanan tahriklerin, siyasi, sosyal ve ekonomik bunalımın keskinleştirdiği kitleleri derin bir çatışmanın tarafları haline getirebilecek provokasyonlara açık bir ortamın yaklaştığının habercisi olduğunu savunarak, MHP yöneticisi ve mensuplarının bazı konulara dikkat etmelerini istedi.
     Devlet Bahçeli, partilileri, kamunun kabul göstermeyeceği ahlak, tutum ve davranış içinde olduğu gözlenenlerin partiye üye yapılmaması; etkinliklere davet edilenlerin MHP değerlerini taşımasına dikkat edilmesi; yayın, ilan, afiş, pankart ve sloganlarda parti tüzük ve programında yer almayan ifade, açıklama ve sloganların kullanılmaması; üniversitelerde ve yurt binalarındaki kışkırtma ve saldırılara karşı dikkatli olunması ve bölgedeki üniversite gençliğinin tuzaklardan uzak durmasının sağlanması; milliyetçilerin tarihi değer ve sembollerini kullanarak demokrasi ve kanun dışı davranışlarda çözüm arayan gruplardan uzak durulması; milliyetçilerin duyarlı olduğu konu, simge ve objeleri kullanarak toplantı, gösteri ve eylem yapan başka gruplarla hiçbir temas kurulmaması; provokasyonların sürmesi halinde kesinlikle bireysel müdahale ve çözüm yollarına başvurulmaması konularında uyardı ve bu kurallara uymalarını istedi.
     Hak arama ve millete hizmetin mutlaka demokrasi içinde gerçekleşeceğini ifade eden Bahçeli, MHP'nin demokrasi ve hukuk dışında hiçbir yönteme tevessül etmeyeceğini vurguladı.


Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,458 µs