En Sıcak Konular

ERDOĞAN, BARROSO ONURUNA YEMEK VERDİ

10 Nisan 2008 21:50 tsi
ERDOĞAN, BARROSO ONURUNA YEMEK VERDİ Başbakan Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verdi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin AB üyeliği dünyaya bir hoşgörü mesajı verecek ve kültürel farklılıkların ortak değerler temelinde bir arada yaşayabileceğini açıkça ortaya koyacaktır'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verdi.
     Erdoğan yemekte yaptığı konuşmada, ''Dikkat ediniz bir tarafta genç ve dinamik bir nüfusa, güçlü ekonomik potansiyele sahip bir Türkiye, diğer tarafta ise yaşlanan bir nüfusa ve durağan bir ekonomiye sahip Avrupa Birliği var. Türkiye ve AB'nin bu özellikleri birbirini tamamlar niteliktedir. Türkiye'nin katılımı ile ortaya çıkacak sinerji, AB'nin Lizbon Stratejisi kapsamındaki hedefini gerçekleştirmesini hiç kuşkusuz kolaylaştıracaktır" diye konuştu.
     Türkiye'nin önceden belirlenmiş objektif kriterleri yerine getirmesi halinde AB üyeliğinin gerçekleşmesini ''küresel etkileri olabilecek stratejik bir proje'' olarak nitelendiren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin katılım sürecinin adil, öngörülebilir ve sürdürülebilir bir zeminde tutulmasının önemine işaret etti. Başbakan Erdoğan, bunun tek yolunun tam üyelik perspektifinin sulandırılmadan sürdürülmesi olduğunu söyledi.
     ''Bu noktada özellikle bazı üye ülkelerin Türkiye'nin üyeliğinin stratejik önemini anlaması ve bu doğrultuda hareket etmesi, sürecin selameti açısından gereklidir'' diyen Erdoğan, bu çerçevede komisyonun Barroso başkanlığında oynadığı yapıcı rolü artırarak sürdüreceğine olan inancını dile getirdi.
     AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da Türkiye ile katılım müzakerelerinde çok önemli ilerlemeler kaydedeceklerine inandığını söyleyerek, bu süreçteki ilerlemenin, büyük ölçüde Türkiye'de kaydedilen ilerleme ve reformlara bağlı olduğunu vurguladı.
     Ziyaretinin Türkiye'de önemli siyasi gelişmelerin yaşandığı bir zamana denk geldiğine dikkat çeken Barroso, "Ama ben inanıyorum ki bu siyasi tartışmadan Türkiye daha yükselen bir yapı ile çıkacaktır. Bu çerçevede ben bu sürecin siyasi diyalog yoluyla uzlaşmaya dayalı şekilde sürdürülmesinin önemini vurgulamak istiyorum. Türkiye'deki demokratik istikrarın ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
     Eşli olarak düzenlenen yemeğe Dışişleri Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan, AB Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp ile ilgili yetkililer katıldı.

Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,317 µs