En Sıcak Konular

BAHÇELİ: TÜRK YARGI SİSTEMİNE MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ

10 Nisan 2008 21:16 tsi
BAHÇELİ: TÜRK YARGI SİSTEMİNE MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ Devlet Bahçeli, Barroso'ya, AK Parti'ye kapatma davası açılmasıyla ilgili olarak, ''Türk Yargı sistemine içeriden ve dışarıdan müdahale asla kabul edilemez'' dedi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'ya, AK Parti'ye kapatma davası açılmasıyla ilgili olarak, ''Türk Yargı sistemine içeriden ve dışarıdan müdahale asla kabul edilemez'' dedi.
     Yaklaşık 25 dakika süren Bahçeli-Barroso görüşmesinden edinilen bilgiye göre, Barroso, Türkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. AB ile ilişkiler devam ederken, devletlerin ulusal egemenliklerinin korunduğunu dile getiren Barroso, kendi görüşlerinin müdahale gibi algılanmaması gerektiğini belirtti.
     Türkiye'de hangi hükümet seçilirse onunla çalıştıklarını anlatan Barroso, MHP'nin Türkiye'de önemli bir parti olduğunu, bu partiyle iyi ilişkiler kurmak istediklerini bildirdi.
     Bunun üzerine Devlet Bahçeli, Türkiye'nin AB'ye girmek için 49 yıldır samimi bir gayret gösterdiğini, bu gayretler içerisinde her hükümetin katkısının bulunduğunu söyledi.
     MHP lideri Bahçeli, çıkartılan 9 uyum paketine rağmen Türk halkının, ''AB'nin Türkiye'ye çifte standartlı'' davrandığını düşündüğünü ifade ederek, ''Türkiye bu konuda hayal kırıklığı yaşadı. Samimi gayretleri tam olarak karşılık bulmadı'' dedi.
     Devlet Bahçeli, ''49 yıldır sabrettik. Bundan sonra da bu sabır ve kararlılığımız devam eder'' diye konuştu.
     Barroso ise Türk halkındaki düş kırıklığını anladığını, AB'de belli kesimlerden kaynaklanan sıkıntıların bulunduğunu dile getirdi.
     Barroso, ''Bu sıkıntıların olması, Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunun da göstergesi. Küçük bir ülke olsaydı, bu tip sıkıntı söz konusu olmazdı. Ancak bu zorlukların aşılması gerekir. Bu sıkıntılar karşılıklı diyalogla aşılır. Türkiye'de reformlar devam etmeli'' dedi.
     Barroso, MHP Lideri Bahçeli'ye partilerin kapatılmasına ilişkin görüşlerini de sordu. Bahçeli, mevcut Anayasada, parti kapatılmasıyla ilgili hükümlerin bulunduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:
     ''Bu hükümler gereği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kapatma davası açmıştır. Bu sürece karşı saygı duyulmalı. İçeriden ve dışarıdan Türk yargı sistemine müdahale asla kabul edilemez. MHP parti kapatılmasıyla ilgili bir öneride bulundu. Siyasi partilerin kapatılması, siyasi kültürü tahrip ediyor, siyasi birikimi yok ediyor. Kapatma doğru değil, ama şiddete bulaşmış partiler bunun dışında tutuldu.''
     Barroso da Venedik Kriterlerine dikkat çekerek, ''Sizin bu demokratik açılımınız, bizim görüşlerimize uyuyor. Avrupa'da parti kapatılması çok ekstrem durumlarda uygulanır. Bizim bu konuyla ilgili beyanlarımızı bu sürece bir müdahale olarak lütfen kabul etmeyin. Böyle algılanmamalı. Biz sadece genel görüşlerimizi ifade ediyoruz. Biz anayasal sürece saygılıyız'' diye konuştu.
     Görüşmede, TCK'nın 301. maddesi ise gündeme gelmedi.

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,513 µs