En Sıcak Konular

ERDOĞAN: DESTEĞİN SÜRECEĞİNDEN KUŞKUMUZ YOK

10 Nisan 2008 17:36 tsi
ERDOĞAN: DESTEĞİN SÜRECEĞİNDEN KUŞKUMUZ YOK Başbakan Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Komisyonun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin AB'ye üyelik sürecine yönelik desteğini sürdüreceğinden bir kuşkumuz bulunmadığını bu vesileyle ifade etmek istiyorum'' dedi.
     Başbakan Erdoğan ile AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, "Sayın Barroso ile yaptığımız görüşmede Türkiye-AB ilişkilerini bütün boyutlarıyla ayrıntılı bir şekilde ele aldık. Reform sürecimizdeki son gelişmeler hakkında kendisiyle fikir alışverişinde bulunduk" diye konuştu.
     Barroso ile yaptığı görüşmede bazı uluslararası konuların da ele alındığını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Görüşmelerimizde Kıbrıs konusundaki görüşlerimizi de Sayın Barroso'ya etraflıca izah ettik. Teknik nitelikteki müzakere sürecimizle ilgisi bulunmayan siyası konuların karşımıza çıkartılmaması gerektiğinin altını çizdik.
     Birleşmiş Milletler zemininde, kapsamlı ve adil bir çözüme ulaşılması amacıyla geçmişte olduğu gibi şimdi de gereken çabayı gösterme azminde olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha, her zaman bir adım önde olacağımızı yine ifade ettik. Ve BM nezdinde kapsamlı bir çözüme ulaşılması yönünde çalışmaların ivedilikle başlatılması ve 21 Mart sürecinin bu noktada önemli olduğunu vurguladık ve öyle zannediyorum ki Sayın Barroso ile aynı fikirde olduğunu memnuniyetle müşahede ettik.
     Bu çerçevede, Kıbrıs Türk halkının tabii maruz kaldığı ve şu anda da Kuzey'den Güney'e geçişlerde Güney'de yaşanan bazı sıkıntıları değerlendirme fırsatımız oldu.
     Görüşmede, uluslararası toplumun ortak düşmanı olan terörizm tehdidini ele aldık. Bu konuda da yine düşüncelerimizin örtüştüğünü görmenin mutluluğu içerisindeyim.''
     Başbakan Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Barroso'nun Türkiye ziyaretinin gerek Türkiye'nin AB sürecine yönelik, gerekse geleceğe yönelik önemli adımlara bir milat olmasını da temenni etti.
     Açıklamaların ardından soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, yabancı bir gazetecinin ''Anayasa'da parti kapatmayı zorlaştıran taslağı şimdilik askıya mı aldınız?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Şu anda arkadaşlar çalışmaları sürdürüyor. Bildiğiniz gibi pazartesi günü yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısından sonra değerli başkan yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. Şu anda süreç bütün yönleriyle ele alınmak suretiyle devam ediyor. Belli bir noktaya geldikten sonra eğer gerekirse böyle bir adım atılır. Ama gerekmediği takdirde de hukuki süreç aynen izlenecektir'' dedi.


Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,829 µs