En Sıcak Konular

TÜRK POLİS TEŞKİLATI 163 YAŞINDA

10 Nisan 2008 14:22 tsi
TÜRK POLİS TEŞKİLATI 163 YAŞINDA Türk Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katılımıyla Anıttepe'deki Polis Akademisi Kampüsü'ndeki Büyük Stüdyo'da tören düzenlendi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Güvenlik ile özgürlük arasındaki o ince çizgiyi, ince dengeyi muhafaza etmek son derece güçtür, ancak imkansız değildir'' dedi.
     Türk Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katılımıyla Anıttepe'deki Polis Akademisi Kampüsü'ndeki Büyük Stüdyo'da tören düzenlendi.
     Erdoğan, törene gelişinde tören kıtasını selamladı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmaya, Polis Teşkilatının 163. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başladı.
     Bugünün dünyasında, terör, uyuşturucu kaçakçılığı, insan ticareti, silah kaçakçılığı gibi suçların, artık sınır tanımadığını vurgulayan Erdoğan, hiçbir ülkenin, sınırlarını kapatarak, küresel gelişmelere ve küresel tehditlere bigane kalması gibi bir seçeneğin bulunmadığını kaydetti.
     Dünyanın en çalkantılı coğrafyasının, kriz bölgelerinin yanı başında yer alan Türkiye'nin, tüm bu tehditlere karşı en modern savunma mekanizmalarını gerçekleştirmek zorunda olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Başta terör olmak üzere, tüm suçlara ve tehditlere karşı gereken tedbirleri geliştirmek gibi bir zorunluluğumuz var. Bütün bu tehditleri bertaraf ederken, eş zamanlı olarak demokrasimizi ilerletmek, insan hak ve özgürlüklerini geliştirmek gibi de bir sorumluluğumuz var. Güvenlik ile özgürlük arasındaki o ince çizgiyi, ince dengeyi muhafaza etmek son derece güçtür ancak imkansız değildir.
     Yıllar boyunca ülkemizde demokratikleşme ile güvenlik arasındaki denge, sağlıklı bir şekilde ne yazık ki kurulamadı. Adeta demokrasinin gelişmesi, insan haklarının genişletilmesi, özgürlüklerin artırılması, güvenliğimizi tehdit ediyormuş gibi sunuldu. Somut karşılığı olmayan korkular, vehimler ve hayali tehditler üreterek Türkiye'yi, muasır medeniyet seviyesine çıkaramayacağımız, bugün çok daha bariz ortaya çıkmıştır.
     Modern dünyanın başardığı gibi, güvenlik ve demokrasi arasındaki o dengeyi kurmak ve kalkınmayı bunun üzerine inşa etmek zorundayız. Çok şükür bunun temellerini de attık.''
     Başbakan Erdoğan, huzura, birliğe, bütünlüğe kast eden şer odaklarının, fırsatı değerlendirmek amacıyla sahneye çıktıklarına şahit olunabileceğini belirterek, ''Şer odakları, Türkiye'yi kaosa sürüklemek, Türkiye'yi krize sürüklemek için uygun fırsat yakaladıklarını zannediyor olabilirler. Ancak şunu unutuyorlar, Türkiye, asla ve asla eski Türkiye değildir. Türkiye, demokratik ve ekonomik kazanımlarından geriye doğru tek bir adım atmayacak'' dedi.
     İçişleri Bakanı Beşir Atalay da Türkiye'nin, bir hukuk devleti olduğunu belirterek, ''Hukuk kuralları her şeyin üstündedir'' dedi.
     İçişleri Bakanı Atalay, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, mesai mefhumu gözetmeden görevini yapan polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladı.
     Güçlü millet olmanın göstergelerinden birinin de güvenlik güçlerinin başarılı organizasyonları olduğunu belirten Atalay, tarihte bunun parlak örneklerinin yer aldığını söyledi.
     Atalay, çağın şartlarına göre kendini sürekli yenileyen, 27 daire başkanlığı, 3 koruma şube müdürlüğü, 81 il emniyet müdürlüğü, 363 ilçe emniyet müdürlüğü, 395 ilçe emniyet amirliği ve bin 206 polis merkezi ile 207 bin personeli bulunan polis teşkilatının görevini başarıyla sürdürdüğünü ifade etti.



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,880 µs