En Sıcak Konular

GÜL: ''REFORMLAR KOŞAR ADIM OLMALI''

10 Nisan 2008 13:19 tsi
GÜL: ''REFORMLAR KOŞAR ADIM OLMALI'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk milletinin reform sürecinde, ara vermeksizin koşar adımlarla gitmesini tavsiye etti...

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk milletinin reform sürecinde, ara vermeksizin koşar adımlarla gitmesini tavsiye ederek, ''Bunu, Türkiye'yi bugün içinde bulunduğu tartışmalı ortamdan daha güçlü şekilde çıkaracağını, ayrıca toplumun bazı kesimlerinin var olan kaygılarını da gidereceğine inandığım için gerçekten tavsiye ediyorum'' dedi.
     Gül, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 24. toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türk Ceza Kanunu ve Medeni Kanun'da yapılan değişikliklerle AB müktesebatına uyum doğrultusunda yapılan diğer yeni düzenlemelerle hayatı şekillendiren kuralların en yüksek demokratik standartlara yaklaştığını söyledi.
     Gül, Türkiye'nin AB ile entegrasyon sürecinde gösterdiği performansın, gelişmeleri objektif bir bakışla izleyen dünya kamuoyunun dikkatinden kaçmadığını belirterek, ''Başta Avrupa ve Orta Doğu olmak üzere dünya kamuoyu şunu görmektedir, bu ilişki sadece AB ve Türkiye için değil, bölge ve dünya için bir anlam taşımaktadır. Gerçekten de Türkiye-AB entegrasyonu nihayette başarılı olursa, bunun bölgesel barış, istikrar ve refah üzerinde çok yönlü ve olumlu etkileri olacaktır'' diye konuştu.
     Cumhurbaşkanı Gül, bu olumlu etkilerin enerji güvenliği ve çevre koruma gibi hayati konulardan göç, uyuşturucu, örgütlü suç, terörizm gibi küresel meselelerin çözümünde ve kültürel bunalımların aşılmasında da görülebileceğini vurguladı.
     Gül, ''Söz konusu reformlar, AB ile müzakere sürecimizin unsurları olmasaydı da, Türkiye'nin ve Türk halkının çıkarlarına olduğuna inandığımız için bu reformları güçlü bir şekilde desteklememiz gerekmektedir'' diye konuştu.
     Bu reformların Türkiye'nin iç bünyesini, uyum ve istikrarını daha da güçlendireceğini, böylece ulusal çıkarların lehine olacağını kaydeden Gül, dolayısıyla reform sürecine konjonktürel veya güncel gelişmeler açısından değil, uzun vadeli bir vizyon içinde eğilmek gerektiğini belirtti.
     Cumhurbaşkanı Gül, reform sürecinde koşar adımlarla gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     ''Bu konuda komplekse kapılmaya da hiç gerek olmadığı kanaatindeyim. Doğal olan neyse bunu yapmaktan hiç çekinmemek gerekir. Türk toplumu, geçmişinde en başarılı inkılap ve dönüşümleri başarmıştır. Türk toplumu bu defa da yeni bir çağdaşlaşma aşamasına ulaşacak öz güven ve yeteneğe sahiptir. İşte bu anlayışla, millet olarak reform sürecinde, ara vermeksizin koşar adımlarla gitmemizi tavsiye ediyorum. Bunu, Türkiye'yi bugün içinde bulunduğu tartışmalı ortamdan da daha güçlü şekilde çıkaracağını, ayrıca toplumun bazı kesimlerinin var olan kaygılarını da gidereceğine inandığım için gerçekten tavsiye ediyorum. Reform sürecine konjonktürel veya çeşitli bahanelerle değil, çok güçlü, uzun vadeli Türkiye'yi daha güçlü kılacağı, Türkiye'yi bu bölgede çok daha güçlü kılacağı, Türkiye'yi bu bölgenin en cazip ülkesi haline getireceğine inandığım için söylüyorum bunları.''


Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,715 µs