En Sıcak Konular

ZICO YÖNETİMİNDEKİ FENERBAHÇE, AVRUPA'DA TARİH YAZDI

9 Nisan 2008 14:36 tsi
ZICO YÖNETİMİNDEKİ FENERBAHÇE, AVRUPA'DA TARİH YAZDI Futbolda kulüpler bazında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek kazanma oranına sahip Türk takımı Fenerbahçe oldu.

İSTANBUL - Futbolda kulüpler bazında dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek kazanma oranına sahip Türk takımı Fenerbahçe oldu.
     Sarı-lacivertliler, bu sezonki çıkışlarıyla, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde daha önce mücadele etmiş diğer Türk takımları Beşiktaş ile Galatasaray'ı, kazanma oranında geride bıraktı.
     ''Devler Ligi''nde bugüne dek toplam 34 maç yapan ve bunların 11'ini kazanan sarı-lacivertliler, maçlarının yüzde 32.35'ini kazanarak, Türk ekipleri içinde en yüksek kazanma oranına sahip takım olarak dikkat çekti.
     Bu sezon 4. kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş ise 24 karşılaşmada 7 galibiyet elde ederek, yüzde 29.16'lık galibiyet oranına sahip oldu ve ikinci sıraya oturdu.
     10 kezle, Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan Türk takımı unvanını açık ara elinde bulunduran Galatasaray ise, 74 maçta 19 galibiyetle, yüzde 25.67 galibiyet oranıyla Türk takımları içinde son sırada yer aldı.
     Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gol yollarında da Galatasaray ve Beşiktaş'ı geride bırakmayı başardı.
     Sarı-lacivertliler, 34 maçta 38 golle, maç başına 1.11 gol atarak Türk takımları içinde liderliği ele geçirirken, Galatasaray 74 maçta 73 golle maç başına 0.98, Beşiktaş ise 24 maçta 19 golle maç başına 0.79 gol atma oranı tutturdu.
     Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türk ekipleri içinde en çok gol yiyen takım Beşiktaş olurken, siyah-beyazlılar maç başına 2 gol yeme oranıyla oynadı.
     Fenerbahçe, 34 maçta 59 golle maç başına 1.73, Galatasaray ise 74 maçta 115 golle maç başına 1.55 gol yeme oranıyla mücadele etti.
     Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı çeyrek finale taşıyan Rumen teknik direktör Mircea Lucescu'yu maç başına puan ve galibiyet oranında geçti.
     Lucesculu Galatasaray çeyrek finale çıktığı dönemde 14 maçta 6 galibiyetle yüzde 42.85'lik bir galibiyet oranı tuttururken, Zicolu Fenerbahçe aynı başarıyı gösterdiği bu sezonda 10 maçta 5 galibiyete imza atıp, yüzde 50'lik galibiyet oranına ulaştı.

Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,116 µs