En Sıcak Konular

İSTANBUL MERKEZİ'NİN BRÜKSEL BÜROSU AÇILDI

9 Nisan 2008 07:54 tsi
İSTANBUL MERKEZİ'NİN BRÜKSEL BÜROSU AÇILDI İstanbul Merkezi'nin Brüksel Bürosu'nun açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn tarafından yapıldı.

BRÜKSEL - İstanbul Merkezi'nin Brüksel Bürosu'nun açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn tarafından yapıldı.
     Açılış törenine katılanlar arasında TBMM-Avrupa Parlamentosu Karma Parlamento Komisyonu eşbaşkanı Jost Lagendijk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, bazı Avrupa Parlamentosu ve TBMM milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda diplomat, gazeteci, sivil toplum örgütü temsilcisi ve davetli katıldı.
     Açılışta, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın mesajı da okundu.
     Erdoğan, destek mesajında özetle şu ifadelere yer verdi:
     "2004 yılında, TC Başbakanı olarak, Brüksel'deki dostlarımızla bir araya gelmiş, AB'ye tam üyelik yolculuğuna birlikte başlamıştık. Türkiye'de, geçtiğimiz temmuz ayında yapılan genel seçimlerde milletimizin büyük desteğini almış olan Hükümetimiz, bu hedef doğrultusunda ilerlemesini kararlılıkla sürdürmektedir. Vizyonumuz daha demokratik bir Türkiye, refah seviyesi daha yüksek bir toplum ve seçkin AB kurumlarında hak ettiği yeri alan bir ülkedir."
     Açılışa katılanlara sadece Başbakan sıfatıyla değil, aynı zamanda bir İstanbullu olarak seslenmek istediğini bildiren Erdoğan, mesajını söyle sürdürdü:
     "İstanbul hayaller ve umutlar şehridir. Hayaller şehri İstanbul diyorum çünkü İstanbul benim için birçok hayalin gerçekleştiği kenttir. İstanbul'da doğdum, ailemin yüksek öğretim alan ilk ferdi olarak eğitimimi bu şehirde tamamladım, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu şehre hizmet verdim ve bu dönem değerli hemşehrilerim tarafından İstanbul'u temsil etmek üzere TBMM'ye seçildim. İstanbul Merkezi Brüksel, 2010 yılında Avrupa'nın kültür başkenti olmaya hazırlanan İstanbul'un ve İstanbulluların, Avrupa başkentleriyle ortak gelecek ideallerini paylaşacağı bir merkez olacaktır. Burası, Türkiye ve Avrupa'yı birbirine bağlayan gerçek olgunun, Avrupa müktesebatı başlıklarından çok toplumların paylaştığı ortak değerler olduğunu kanıtlayacak bir diyalog ve istişare merkezidir. Bu sebeple, AB Komisyonu üyesi sayın Olli Rehn'in, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Kadir Topbaş'a eşlik ederek Merkez'in açılış törenine birlikte katılmalarını anlamlı buluyorum."

Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,047 µs